ESCÀNDOL MUSICAL

Presó per a dos ídols del K-pop per violacions en grup

Jung Joon-young i Choi Jong-hoon han sigut condemnats a sis i cinc anys, respectivament

La pena del cantant de la banda CNBLUE també és per haver gravat dones amb les quals va mantenir relacions i distribuir les imatges

FILE - In this March 14, 2019, file photo, K-pop singer Jung Joon-young, center, speaks upon his arrival at the Seoul Metropolitan Police Agency in Seoul, South Korea. A South Korean court has found two K-pop stars guilty of illicit sexual relations with a woman who was unable to resist and sentenced them to up to six years in prison. The Seoul Central District Court says singer-songwriter Jung received a six-year prison term.  (AP Photo/Ahn Young-joon, File)

FILE - In this March 14, 2019, file photo, K-pop singer Jung Joon-young, center, speaks upon his arrival at the Seoul Metropolitan Police Agency in Seoul, South Korea. A South Korean court has found two K-pop stars guilty of illicit sexual relations with a woman who was unable to resist and sentenced them to up to six years in prison. The Seoul Central District Court says singer-songwriter Jung received a six-year prison term. (AP Photo/Ahn Young-joon, File) / Ahn Young-joon (AP)

1
Es llegeix en minuts
Efe

Dos cantants sud-coreans, Jung Joon-young Choi Jong-hoon, han sigut condemnats aquest divendres a sis i cinc anys de presó, respectivament, per violacions en grup comeses en dues festes el 2016 i, en el cas del primer, també per gravar dones amb les quals va mantenir relacions i distribuir-les.

Un tribunal del Districte Central de Seül considera que tots dos van participar en violacions en grup a dones que es trobaven en estat inconscient o semiinconscient en dues festes celebrades el 2016 a Hongcheon, província de Gangwon (nord-est del país) i a la ciutat de Daegu, uns 230 quilòmetres al sud-est de Seül.

Les altres tres persones que van participar en les violacions van rebre penes de quatre anys, cinc anys i vuit mesos de presó, en funció de la seva participació, va informar l’agència Yonhap.

Jung, que es va fer famós en un programa musical televisiu, va rebre un any més de presó que Choi, exmembre de la banda de K-Pop FT Island, per prendre imatges sense consentiment de 10 dones amb les quals va mantenir relacions i que va compartir després en un grup de missatgeria instantània.

Drogar i violar dones

En aquest grup, en el qual es parlava en to jocós de drogar i violar dones, hi haviaaltres artistesde la indústria de l’entreteniment sud-coreana.

El contingut d’aquest xat va ser descobert en el marc de la investigació entorn de Seungri, antic membre de la coneguda banda masculina BigBang i acusat de pagar serveis de prostitució, activitat il·legal a Corea del Sud, a potencials inversors d’un dels seus locals de lleure nocturn.

Les condemnes a Jung i Choi es coneixen uns dies després que es trobés el cos sense vida de la cantant de K-Pop Goo Hara, que havia intentat suïcidar-se anteriorment.

Notícies relacionades

Abans de morir, la seva exparella, el perruquer Choi Jong-bum, va amenaçar de difondre vídeos íntims en què apareixia ella.

A aquesta mort s’hi suma també el recent suïcidi de la cantant Sulli, que va patir una campanya de ciberassetjament per posar sense sostenidor, en un altre cas que ve remarcar el masclisme i la misogínia que imperen en la indústria musical sud-coreana.