Anomenada ‘la Piccoletta’

La policia italiana deté una cap mafiosa abans de volar a Espanya

  • L’arrestada, Maria Licciardi, líder d’un clan de la Camorra, anava a agafar un vol a Màlaga

La policia italiana deté una cap mafiosa abans de volar a Espanya

123RF / Vincenzo De Bernardo

1
Es llegeix en minuts

Agents del cos de Carrabiners (la policia militaritzada italiana) han detingut aquest dissabte a l’aeroport romà de Ciampino Maria Licciardi, cap del poderós clan que porta el seu cognom a la màfia napolitana, la Camorra, abans d’agafar un vol a Espanya. La dona es trobava aquest matí davant el taulell per deixar les seves maletes i volar amb destinació a Màlaga, on resideix una filla seva i per gestionar uns negocis, segons recull ‘La Repubblica’. Els agents s’hi han acostat mentre feia la fila acompanyada de dos subjectes i l’han arrestat sense que oposés resistència, informa el cos en una nota.

Licciardi està considerada pels fiscals la capo del clan que va fundar el 1994 el seu germà Gennaro, àlies ‘la Scimmia’ (la mona) i que està actiu a Secondigliano, una zona perifèrica i molt degradada de Nàpols (sud), clau en el mercat de la droga.

Està acusada de pertinença a associació mafiosa, extorsió, alçament de béns de procedència il·lícita i manipulació de licitacions, delictes augmentats per l’agreujant de la finalitat mafiosa recollit en l’ordenament italià.

Excarcerada el 2009

La cap mafiosa, anomenada ‘la Piccoletta’ per la seva baixa estatura, va assumir la direcció del clan arran de la seva última excarceració, el desembre del 2009, i compta amb gran respecte entre els seus companys de la criminalitat organitzada.

Notícies relacionades

Els investigadors italians adverteixen de l’interès de les diferents màfies del país a Espanya per a la seva expansió.

El director antimàfia d’Itàlia fins al 2020, el general Giuseppe Governale, advertia que la influència de la «malavita» italiana era «particularment» rellevant a les illes Balears, per exemple, on destaca la Camorra, per la seva posició de nexe amb Llatinoamèrica per al trànsit d’estupefaents. El fiscal de la capital siciliana, Palerm, Francesco Lo Voi, creu que les màfies aprofitaran la crisi de la pandèmia per comprar empreses en fallida del sector turístic de tot el continent, sobretot, al litoral espanyol o a França.

Temes:

Màfia Itàlia