Rebrot de contagis

Austràlia confina part del país per contenir la variant delta

  • Les autoritats han pres la decisió de confinar ciutats de l’estat de Queensland després de detectar sis nous casos de la mutació de la Covid

Austràlia confina part del país per contenir la variant delta

AAPIMAGE / DPA

1
Es llegeix en minuts

L’estat australià de Queensland ha decidit aquest dissabte confinar la seva capital, Brisbane, i altres municipis del seu territori amb l’objectiu de contenir l’augment de casos de la variant delta del coronavirus.

El vice primer ministre de l’Estat, Steven Miles, ha informat que el confinament entrarà en vigor aquest dissabte des de les 16 hores (hora local) i afectarà durant tres dies onze àrees governamentals, entre elles Brisbane, la tercera ciutat més gran del país.

La decisió d’aquest nou bloqueig, que serà el «més estricte» aplicat a l’estat, s’ha pres després que les autoritats sanitàries hagin detectat sis nous casos de la variant delta de la Covid-19, informa el mitjà australià ‘News’.

Noves restriccions

Les noves restriccions impliquen que els residents poden sortir dels seus domicilis només per quatre raons: compra de productes bàsics, feina, atenció mèdica i activitat esportiva a màxim deu quilòmetres de la vivenda. A més, els negocis considerats no essencials, com l’hostaleria i llocs d’oci, hauran de tancar.

En concret, les àrees de Queensland que queden confinades són Brisbane, Ipswich, Logan City, Moreton Bay, Redlands, Sunshine Coast, Gold Coast, Somerset, Noosa, Lockyer Valley i Scenic Rim. «Sisplau, torna a casa immediatament», ha dit el vice primer ministre al seu anunci de les noves mesures, mentre ha cridat a evitar els riscos d’infecció.

La ciutat de Brisbane s’uneix així al confinament que ja es porta a terme a Sydney –anunciat per a nou setmanes–, la capital de l’estat de Nova Gal·les del Sud, l’epicentre del brot australià.

Protestes contra el confinament

Precisament a Sydney, centenars d’agents policials estan preparats per respondre a les manifestacions contra el confinament després que el cap de setmana passat tinguessin lloc mobilitzacions per aquesta raó en les quals es va detenir més de 80 persones.

Notícies relacionades

Mentrestant, el Govern d’Austràlia ha indicat que el país començarà a reobrir i evitar els tancaments sobtats quan el 70% de la població adulta hagi sigut completament vacunada, informa DPA.

Fins al moment, el 14% de la població ha rebut la pauta completa a Austràlia, que acumula gairebé 34.000 casos i més de 900 morts a causa de la Covid-19, segons dades de la Universitat Johns Hopkins.