Atac de la guerrilla

Una bomba mata tres militars al Paraguai

  • L’atemptat va tenir lloc en una zona on té activitat la guerrilla Ejército del Pueblo Paraguayo

Una bomba mata tres militars al Paraguai

MINISTERIO DE DEFENSA DE PARAGUAY

1
Es llegeix en minuts
EFE

La fiscal general del Paraguai, Sandra Quiñónez, va dir que són tres els militars morts aquest dijous en un atac a integrants de la Força de Tasca Conjunta (FTC) a la zona nord del país, on és activa la guerrilla Ejército del Pueblo Paraguayo (EPP). Les declaracions de Quiñónez a la cadena Unicanal van ser ratificades en altres mitjans pel portaveu de la FTC, el tinent coronel Luis Apesteguia, que va assenyalar que les víctimes van morir al fer explosió un artefacte al pas del vehicle en què patrullaven. Apesteguia va dir a Ràdio Cardinal que el camió, amb només tres tripulants, estava acompanyat d’un altre amb sis militars, que van repel·lir els posteriors trets dels atacants apostats a la zona. El portaveu va afegir que les forces de seguretat recorren l’àrea a la recerca dels autors de l’atemptat, en un camí al nord departament de San Pedro.

Notícies relacionades

Abans de confirmar-se l’existència de víctimes, la Fiscalia va anunciar un «atac a l’FTC», sense més detalls, així com la formació d’un equip fiscal per a les tasques al lloc. Es tracta d’un dels departaments on actua l’EPP, que el setembre passat va segrestar l’exvicepresident Óscar Denis, de 75 anys, de qui es desconeix el parador. Les forces de seguretat van xifrar llavors entorn de la vintena els components actius de l’EPP, fundat el 2008 i amb la defensa de la pagesia pobra com a bandera política.

La guerrilla, que es finança amb segrestos i el cobrament de l’«impost revolucionari» a empresaris agroramaders del nord, va matar el 2016 vuit militars en un atemptat que recorda el d’aquest dijous. Va ser a l’explosionar una bomba col·locada en un lloc pel qual va passar un camió amb efectius de la FTC que realitzaven tasques de control en un camí veïnal al departament de Concepción.