Després de la presa de poder

La UE demana respectar la Constitució i l’estat de dret a Tunísia

  • «Estem seguint de prop l’evolució dels esdeveniments a Tunísia. Demanem a tots els actors que respectin la Constitució, les seves institucions i l’estat de dret», ha assenyalat la portaveu d’Exteriors de la UE Nabila Massrali.

La UE demana respectar la Constitució i l’estat de dret a Tunísia

EFE

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Unió Europea ha demanat aquest dilluns que els actors polítics a Tunísia respectin la Constitució i l’estat de dret després que el president, Kais Saied, hagi destituït el primer ministre, Hichem Mechichi, i hagi congelat les funcions del Parlament.

«Estem seguint de prop l’evolució dels esdeveniments a Tunísia. Demanem a tots els actors que respectin la Constitució, les seves institucions i l’estat de dret», ha assenyalat la portaveu d’Exteriors de la UE Nabila Massrali.

Després de la maniobra de Saied, enmig de les protestes socials contra el Govern per la seva gestió de la crisi del coronavirus, la UE ha cridat a mantenir la calma i «evitar qualsevol ressort de violència», insistint que ha de prevaler l’estabilitat del país.

Enrenou social

Notícies relacionades

Tot i que la Constitució de Tunísia no permet la dissolució del Parlament, sí que avala la suspensió de les seves funcions durant un període de 30 dies, una cosa a què s’ha acollit el president. Saied també assumirà la Direcció del Govern de manera provisional, que ha sigut qualificat com a cop d’Estat per part d’Ennahdha, fins a ara partit governant.

Part de la població ha celebrat l’anunci de Saied, amb expressions d’alegria i crits de joia al carrer. Més tard, alguns manifestants han assaltat les oficines d’Ennahdha a la ciutat de Yerba, i han cremat alguns dels documents que hi havia a dins.

Temes:

Tunísia