Crisi sanitària global

França, en guàrdia davant l’auge dels contagis

  • «Hem entrat en una quarta onada del virus», afirma el portaveu del Govern, Gabriel Attal,

  • Davant la propagació de la variant delta, la prefectura de Charente-Maritime, al sud-oest, decreta obligatori l’ús de la mascareta a 45 comunes turístiques

França, en guàrdia davant l’auge dels contagis

RAYMOND ROIG

2
Es llegeix en minuts
Irene Casado Sánchez
Irene Casado Sánchez

Periodista

ver +

La variant delta del coronavirus circula amb força a França. Segons els últims cribratges, la soca representa el 80% dels contagis al país. Mentre la variant índia guanya terreny, la taxa d’incidència es dispara amb un augment de «prop del 125%» en una setmana, com va explicar dilluns a la nit el portaveu del Govern, Gabriel Attal. «Hem entrat en una quarta onada del virus», va resumir.

A la sortida del Consell de Ministres, encarregat de donar llum verda al paquet de mesures i restriccions destinades a frenar la nova corba de contagis, el portaveu governamental va explicar que «la dinàmica de l’epidèmia és extremadament forta, amb una onada més ràpida un pendent més pronunciat que totes les anteriors». 

Segons les xifres de l’agència nacional de salut pública, aquest dilluns es van registrar 4.151 nous contagis, és a dir, un augment del 229% en comparació amb les dades de dilluns passat. El nombre d’hospitalitzacions per coronavirus ascendeix a 7.041 pacients, 902 dels quals es troben en els serveis de reanimació. 

Mascareta obligatòria

Mascareta obligatòriaCoincidint amb la confirmació de l’arribada de la quarta onada, la prefectura de Charente-Maritime va anunciar que les mascaretes tornen a ser obligatòries 45 comunes turístiques, com La Rochelle, l’illa de Ré i d’Oléron. L’ús del tapaboques a l’aire lliure serà imperatiu per a tothom a partir dels 11 anys, excepte a la platja, al bosc i als parcs i jardins. El consum de begudes alcohòliques als espais públics també ha sigut vedat fins al 31 d’agost.

En aquest departament, situat al sud-oest del país, la taxa d’incidència va arribar aquest dimarts als 145,4 casos per 100.000 habitants, davant els 63 per 100.000 a nivell nacional i els 79,7 de la regió. El rebrot entre la joventut és especialment preocupant: la taxa d’incidència se situa en 395 casos per cada 100.000 entre els joves de 10 a 19 anys i a 545 positius entre els de 20 a 29 anys. 

«Una evolució ràpida i inquietant –indica la prefectura–. El deteriorament de la situació s’explica essencialment per la barreja de poblacions en plena temporada estival, pel relaxament del respecte dels gestos de barrera i per la rapidíssima propagació de la variant del delta», detalla en un comunicat.

Noves restriccions

Notícies relacionades

Noves restriccionsAquest dimecres, coincidint amb el debat parlamentari del projecte de llei sobre les restriccions destinades a contenir la quarta onada de Covid-19 –la vacunació obligatòria del personal d’hospitals i centres geriàtrics i l’extensió del passi sanitari a bars i restaurants–, se celebrarà un nou Consell de Defensa consagrat a la situació sanitària. 

A continuació, el primer ministre, Jean Castex, acudirà al plató de TF1 per detallar el text legislatiu i no es descarta que anunciï noves restriccions davant la reacceleració de l’epidèmia. Entre les quals, s’estudia un eventual toc de queda a les zones on la situació epidèmica és més alarmant. «Necessitem tenir aquesta arma entre les mans si la situació passa a ser incontrolable», va advertir aquest dilluns el secretari d’Estat d’Assumptes Europeus, Clément Beaune.