Perill a les xarxes socials

Biden acusa Facebook d’estar «matant gent» al permetre la desinformació de la Covid

  • El president ha acusat les plataformes de xarxes socials d’estar frenant el procés de vacunació, que finalment el 4 de juliol no va ser del 70%, com havia promès el mateix Biden

Biden acusa Facebook d’estar «matant gent» al permetre la desinformació de la Covid
2
Es llegeix en minuts

El president dels Estats Units, Joe Biden, ha criticat aquest divendres plataformes com Facebook o Twitter per permetre que es difonguin informacions falses sobre la Covid-19 que fan que part de la població sigui reticent a vacunar-se, i per tant, «estan matant gent».

El president ha acusat aquestes plataformes d’estar frenant el procés de vacunació, que finalment el 4 de juliol no va ser del 70%, com havia promès el mateix Biden. «L’única pandèmia que tenim està entre els no vacunats», ha assegurat el mandatari davant els mitjans de comunicació, informa NBC News.

Per la seva banda, Facebook s’ha defensat d’aquestes acusacions afirmant que «no estan recolzades per fets» i han reivindicat que més de 2.000 milions de persones han vist «informació fidedigna» a través del seu portal.

Eina per trobar punts de vacunació

A més, uns altres 3,3 milions de nord-americans han utilitzat la web per esbrinar on i quan vacunar-se. «Els fets demostren que Facebook està ajudant a salvar vides. I punt», ha contestat un portaveu de l’empresa.

D’altra banda, el cirurgià general dels Estats Units, Vivek Murthy, ja va apuntar aquest dijous que la desinformació en matèria sanitària, i en concret sobre el coronavirus, és «una greu amenaça per a la salut pública» i va assenyalar directament Facebook per no respondre de forma més taxativa davant la difusió d’informació falsa, recull la CNN.

El president Biden i alts càrrecs de Facebook s’han reunit al llarg de les últimes setmanes, en unes trobades que han sigut «tenses» i en què s’han tractat aquests casos de desinformació.

L’Administració nord-americana va acusar l’empresa de «no prendre’s gaire seriosament» el cas o d’«estar amagant alguna cosa», per la qual cosa consideren que Facebook mostra falta de voluntat per resoldre el cas, segons fonts de la CNN.

Eliminació de perfils

En aquesta línia, aquest divendres la portaveu de la Casa Blanca, Jen Psaki, ha criticat les plataformes de xarxes socials per no prendre prou mesures per abordar la desinformació.

«¿Per què no participem tots en un procés que ajudarà a proporcionar informació precisa?», ha proposat Psaki, que ha remarcat la falta de resposta de Facebook davant la situació.

Notícies relacionades

Al llarg de les últimes setmanes, la Casa Blanca ha arribat a recomanar l’eliminació de dotze perfils de xarxes socials en concret, als que es vincula amb la creació i difusió de gairebé el 65 per cent de les informacions falses contra la vacuna de la Covid-19, recull l’NBC.

Un portaveu de Facebook ha respost que l’empresa creada per Mark Zuckerberg ja ha eliminat «més de 18 milions de peces d’informació errònia», així com comptes que infringien «repetidament les regles».