Crisi sanitària global

L’ambaixador d’Espanya a França tranquil·litza els turistes gals: «No hi ha res a témer»

  • Després de la recomanació del Govern d’Emmanuel Macron d’evitar viatjar a «Espanya i Portugal», l’ambaixador d’Espanya a França, José Manuel Albares Bueno, ha llançat un missatge de calma als turistes francesos

  • El diplomàtic ha recordat que Espanya és un del països amb les taxes més altes de vacunació i que, per ara, l’augment dels contagis no es tradueix en una pressió hospitalària més gran

L’ambaixador d’Espanya a França tranquil·litza els turistes gals: «No hi ha res a témer»

TWITTER @JMALBARES

1
Es llegeix en minuts
Irene Casado Sánchez
Irene Casado Sánchez

Periodista

ver +

«A Espanya, adoptem les més estrictes mesures de seguretat per protegir la salut dels turistes». Així ha respost l’ambaixador d’Espanya a França, José Manuel Albares Bueno, a la recomanació llançada aquest dijous pel secretari d’Estat d’Assumptes Europeus, Clément Beaune, desaconsellant als francesos viatjar a Espanya i Portugal aquestes vacances estivals.

Qualificant com a «especialment preocupant» la situació sanitària a Espanya i Portugal, el secretari d’Estat francès va instar els seus conciutadans a triar altres destinacions turístiques. Davant aquest missatge d’alarma, l’ambaixador espanyol ha recordat a l’antena de France Info que Espanya es troba entre «els països amb les taxes més elevades de vacunació»: el 42% de la població ha rebut el cicle complet contra la Covid, mentre que a França la xifra és del 34%. Albares Bueno també ha insistit que la multiplicació dels contagis «amb prou feines té impacte» en «les xifres de llits ocupats als hospitals o en les xifres de les unitats de cures intensives».

«Jo animo tots els francesos que desitgin viatjar aquest estiu a Espanya que ho facin respectant les normes sanitàries [...] No hi ha res a témer», ha conclòs el diplomàtic espanyol al plató de BFMTV.

«L’important és que Espanya i França treballin junts»

Notícies relacionades

«L’important és que Espanya i França treballin junts»«No s’han de llançar missatges d’angoixa, ni de pànic. No s’ha de debilitar els sectors turístics a Europa, ni a França, ni a Espanya, ni enlloc més», ha assenyalat l’ambaixador, afegint que, davant la pandèmia de coronavirus, «l’important és que Espanya i França treballin junts». Aquest mateix divendres, el ministre d’Afers Exteriors, Jean-Yves Le Drian, es reuneix amb la seva homòloga espanyola a Madrid. La gestió de la crisi sanitària i la propagació de la variant delta serà, sens dubte, a la seva agenda.

De moment, França simplement desaconsella viatjar a Espanya i Portugal, però, el Govern d’Emmanuel Macron no descarta decretar noves restriccions de viatge si els contagis continuen augmentant a l’altre costat del Pirineu.