Iraq

L’Ambaixada nord-americana a Bagdad intercepta 3 coets amb el seu sistema antimíssils

  • Els tres projectils van ser destruïts en ple vol i no van provocar ferits

L’Ambaixada nord-americana a Bagdad intercepta 3 coets amb el seu sistema antimíssils

Archivo

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El sistema antimíssils C-RAM de l’Ambaixada dels Estats Units a Bagdad va interceptar i va destruir aquest dilluns tres coets de tipus Katiuixa que anaven dirigits contra les instal·lacions nord-americanes, tot i que no hi va haver víctimes en l’incident, va informar a EFE una font de seguretat iraquiana. Una font del Ministeri d’Interior de l’Iraq que va demanar l’anonimat va dir a EFE que el sistema antimíssils C-RAM que està instal·lat a la legació diplomàtica va interceptar tres coets de tipus Katiusha i els va destruir mentre sobrevolaven les instal·lacions, sense provocar ferits. Per la seva banda, els canals de comunicació de les milícies proiranianes, que Washington acusa de perpetrar atacs contra les seves tropes i diplomàtics desplegats a l’Iraq, van difondre imatges del sistema antiaeri de l’Ambaixada nord-americana disparant ràfegues al cel de Bagdad.

Fins al moment, cap grup ha reivindicat aquesta acció. Aquest atac es produeix el mateix dia que almenys tres coets Katiusha van impactar als voltants de la base militar iraquiana d’Ain Al-Assad, a l’oest de l’Iraq, on s’allotgen forces de la coalició internacional liderada pels Estats Units, sense causar víctimes, va informar el portaveu de l’aliança, el coronel Wayne Marotto.

Notícies relacionades

Els atacs contra instal·lacions militars amb presència nord-americana són habituals a l’Iraq, així com contra legacions diplomàtiques –tot i que amb menor freqüència– després que a principis del 2020 Estats Units assassinés el poderós general iranià Qasem Soleimani en un bombardeig selectiu a Bagdad. No obstant, els atacs contra objectius dels EUA han augmentat l’última setmana, després que dilluns passat els Estats Units llancessin dos bombardejos en territori sirià i un en territori iraquià, causant la mort de tretze persones en total, davant les contínues agressions que les seves tropes pateixen a l’Iraq en mans de formacions proiranianes.

Segons el Pentàgon, els bombardejos nord-americans van tenir per objectiu posicions de Kataeb Said al Shuhadà i Kataeb Hezbol·là, milícies proiranianes que operen a l’Iraq dins de l’agrupació armada Multitud Popular i que són considerades organitzacions terroristes per Washington. L’atac va ser qualificat per l’Administració de Joe Biden com a «necessari» per «limitar el risc d’escalada» amb les agrupacions d’aquest signe, que posteriorment van jurar venjança per la mort dels seus combatents.