Fenòmens naturals

La tempesta tropical Danny arriba a terra nord-americà

  • Els meteoròlegs preveuen que es debiliti ràpidament a depressió tropical, però alerten de possibles inundacions

La tempesta tropical Danny arriba a terra nord-americà

EFE

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El centre de la tempesta tropical Danny, la quarta de la temporada ciclònica a la conca atlàntica, va tocar terra aquest dilluns a la tarda a la costa de Carolina del Sud (EUA) i es preveu el seu ràpid debilitament a depressió tropical, va informar el Centre Nacional d’Huracans (NHC).

L’ull de Danny va tocar terra just al nord de Hilton Head, a l’illa Pritchards, a Carolina del Sud, va informar l’NHC, amb seu a Miami (Florida) en un butlletí especial. El sistema presentava vents màxims sostinguts de 40 milles per hora (65 km/h) i es trobava a 15 milles a l’est-sud-est (20 quilòmetres) de Beaufort (Carolina del Sud) i a 50 milles al sud-oest de Charleston, en el mateix estat.

Notícies relacionades

Danny es mou actualment en direcció oest nord-oest a 16 milles per hora (26 km/h) i mantindrà aquest rumb durant els pròxims dos dies. Segons el patró de trajectòria, el fenomen meteorològic es mourà terra endins pel sud de Carolina del Sud i l’est central de Geòrgia aquesta nit i a primera hora de dimarts al matí. Els meteoròlegs preveuen que Danny experimentarà un «ràpid debilitament» i es degradi a depressió tropical aquesta nit per «dissipar-se dimarts», tot i que la seva pluja pot produir inundacions en punts de les costes de Geòrgia i Carolina del Sud. També es produiran precipitacions a l’interior d’aquests dos estats i el nord-est d’Alabama. El NHC adverteix també que la combinació de la maror ciclònica i la marea pot fer pujar el nivell del mar i causar entrades de mar en alguns llocs de Carolina del Sud.

Aquest any, en què l’NHC i altres institucions meteorològiques preveuen una activitat ciclònica per sobre del normal a la conca atlàntica, ja s’han registrat les tempestes tropicals Ana, Bill i Claudette. L’última d’elles va causar aquest mes més d’una desena de morts en accidents provocats pel vent i les pluges a Alabama.

Temes:

Estats Units