Després de la llei homòfoba hongaresa

El president de la República Txeca qualifica els transsexuals de «repugnants»

«Si fos una mica més jove, organitzaria una gran manifestació d’heterosexuals a Praga», afirma Milos Zeman

El president de la República Txeca qualifica els transsexuals de «repugnants»

Reuters

1
Es llegeix en minuts

Aquest diumenge el president de la República Txeca, Milos Zeman, ha qualificat els transsexuals de «repugnants» al ser preguntat sobre la polèmica llei d’Hongria contra la pedofília que redueix significativament el contingut i espai LGTBI en escoles i mitjans de comunicació.

«Tota operació és un risc i aquestes persones transsexuals són realment intrínsecament repugnants per a mi», ha dit el president txec en una entrevista amb Prima TV recollida pel portal txec ‘iDNES.cz’

«Puc entendre gais i lesbianes ¿però saps qui no entenc en absolut? Els transsexuals», ha afirmat Zeman, a la qual cosa ha afegit que «si fos una mica més jove, organitzaria una gran manifestació d’heterosexuals a Praga». Així mateix, s’ha referit que el molesten les manifestacions feministes i el moviment #MeToo.

Notícies relacionades

Respecte a la llei aprovada a Budapest, Zeman no veu «cap raó per no estar d’acord» amb el primer ministre hongarès, Viktor Orbán, ja que, segons Zeman, el que es busca amb aquesta llei és que els pares i els fills no siguin manipulats respecte a l’educació sexual. En aquest sentit, ha considerat que la Unió Europea i els seus estats membres no s’haurien d’involucrar en els assumptes d’Hongria.

La normativa d’Hongria, que va ser aprovada pel Parlament del país amb tan sols un vot en contra i que ha sigut titllada de «vergonya» des de la UE, considera que la protecció de la infància passa per «la identitat pròpia segons el sexe de naixement dels menors» i suposa un pas més cap a la completa invisibilització del col·lectiu LGTBI.