Medalla honorífica de Foment

Draghi: «La recuperació de la pandèmia ha de ser justa i sostenible»

  • El president del Consell de Ministres italià, Mario Draghi, ha sigut guardonat amb la Medalla d’Honor de Foment

Draghi: «La recuperació de la pandèmia ha de ser justa i sostenible»

RICARD CUGAT

1
Es llegeix en minuts
Begoña González

El president del Consell de Ministres italià, Mario Draghi, ha defensat aquest divendres que la «recuperació de la pandèmia no només ha de ser ràpida sinó justa i eficient» en la seva compareixença després de ser guardonat amb la Medalla d’Honor del 250 aniversari de Foment del Treball. En l’acte, en què ha participat també el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, tots dos han coincidit en un missatge: «junts som més forts»

«Els nostres països comparteixen molts problemes que s’han de resoldre. Vam ser els més afectats per l’emergència sanitària amb 2.000 i 1.700 morts per cada milió de persones. La crisi sanitària s’ha sumat a totes les fragilitats socials i ambientals que tenim en comú», ha assegurat Draghi en l’obertura del 18è Fòrum de Diàleg Espanya-Itàlia, a la seu de Foment, a Barcelona.

El primer ministre italià ha defensat el paper dels dos països en els fons Next Generation, dels quals són els principals beneficiaris. «Tenim l’oportunitat de construir societats més sostenibles, innovadores i digitals», ha assegurat. En la mateixa línia, el president del Govern espanyol ha assegurat que l’acord dels fons no seria avui una realitat sense la cooperació entre Itàlia i Espanya i ha advertit que amb la inversió «la recuperació econòmica no ha de deixar ningú enrere. Sobretot, aquells que han patit les pitjors conseqüències de la pandèmia».

Consolidar la presència en l’economia global

Notícies relacionades

Per a això, Sánchez ha defensat el paper dels països mediterranis. «Així com l’eix francoalemany és conegut com el pulmó d’Europa que insufla l’aire necessari, nosaltres som el cor del projecte europeu perquè som capaços de fer bategar el continent a través d’iniciatives». 

«Ara podem viure una etapa d’esperança i confiança. Hem d’afrontar reptes que van des del clima, a les vacunes o la tecnologia, així com consolidar i encaixar la nostra presència en la canviant economia global. És el moment d’impulsar la gran transformació», ha assegurat Sánchez. El president del Govern espanyol ha insistit també que la pandèmia «ens ha donat l’oportunitat de crear una sistema econòmic més just i inclusiu».