Crisi humanitària

Tunísia rescata més de 110 migrants al Mediterrani aquest cap de setmana

  • Més de 800 persones han perdut la vida al mar des de començament d’any

Tunísia rescata més de 110 migrants al Mediterrani aquest cap de setmana

Avra Fialas / Efe

1
Es llegeix en minuts

Diverses embarcacions amb més de 110 immigrants han sigut interceptades per les autoritats de Tunísia davant les seves costes al mar Mediterrani durant aquest cap de setmana. El ministeri de Defensa del país ha assenyalat en un comunicat que durant la jornada de dissabte van ser rescatats davant l’illa de Kerkena al voltant de 100 migrants, entre els quals quatre nens –un d’ells amb prou feines tenia un any.

Notícies relacionades

Les autoritats encara no han informat sobre possibles víctimes en aquest nou intent d’arribar a les costes europees. El rescat va tenir lloc després d’una alerta que va ser emesa des d’una plataforma d’exploració gasística situada a la zona. Les embarcacions havien iniciat la seva ruta divendres des de la ciutat líbia de Zuara, pròxima a la frontera de Tunísia. A més, l’agència estatal de Tunísia (TAP) ha destacat també que tretze migrants més van ser interceptats durant el diumenge als voltants de l’illa de Yerba, tots ells de nacionalitat tunisiana.

La barrera del Mediterrani

Des de l’inici del 2021, segons dades publicades per l’Organització Internacional per a les Migracions (OIM) a través de la seva pàgina web, més de 813 persones han mort intentant arribar a les costes del sud d’Europa. De totes elles, gairebé 700 haurien perdut la vida a la zona central del Mediterrani que connecta el nord de Líbia i Tunisia amb les costes italianes.