El Regne Unit notifica la xifra més alta de contagis des del març

  • Més de la meitat de la població està vacunada però triomfen noves variants

1
Es llegeix en minuts

El Ministeri de Salut del Regne Unit ha notificat aquest divendres 6.238 nous casos de coronavirus, una xifra que suposa un augment considerable respecte a les marques que havia vingut registrant el país i que és la més alta des del 25 de març.

L’augment en els contagis diaris es produeix alhora que les autoritats han anunciat que més de la meitat dels ciutadans han rebut l’esquema complet de vacunació, i mentre els hospitals continuen sense registrar nous ingressos per coronavirus, o tenen una taxa molt baixa.

A més, coincideix amb la relaxació de mesures que viu el territori, i tot i que el Govern «sempre va esperar que augmentessin els casos» amb menys restriccions, estan observant les dades que s’estan notificant «amb molta atenció», ha explicat el ministre de Salut, Matt Hancock.

Notícies relacionades

L’increment de contagis s’atribueix en part a les noves variants del virus, a la qual cosa Hancock ha afegit que publiquen «tota la informació que tenim sobre les noves variants, inclosa la variant delta, i adoptem aquest enfocament de total transparència», recull ‘The Guardian’.

Finalment, ha explicat que «el més crític és l’impacte en el nombre de persones que acaben a l’hospital», tot i que «les dades sobre l’impacte en les hospitalitzacions són dades molt primerenques, per la qual cosa encara no podem concloure amb seguretat que hi hagi un impacte en el risc d’hospitalització».