Crisi sanitària global

El Regne Unit manté Espanya en la llista de països insegurs per viatjar

  • Londres no ha fet excepcions ni amb les Balears ni amb les Canàries

  • En aquesta nova revisió, el Govern de Boris Johnson ha penalitzat també Portugal

El Regne Unit manté Espanya en la llista de països insegurs per viatjar

JOHN SIBLEY / REUTERS

2
Es llegeix en minuts

Viatjar al Regne Unit des d’Espanya continua requerint un període d’aïllament de 10 dies i dues proves de PCR. A l’última actualització de destinacions que el Govern de Boris Johnson fa cada tres setmanes no s’ha afegit cap nou país a la llista verda, l’única que permet viatjar sense restriccions i es considera segura. Ha passat el contrari. Portugal, que hi figurava, ha passat a la de color taronja, la mateixa en què es troben les destinacions de vacances més populars, com Espanya, França, Itàlia, Grècia, que no varien. En el cas espanyol no hi ha excepcions per a les illes Balears o les Canàries.

D’acord amb el ministre de Transport, Grant Shapps, «el nombre de contagis gairebé s’ha duplicat a Portugal des de la passada revisió. Una altra raó és que hi ha una mutació al Nepal derivada de la variant índia, que s’ha detectat i no sabem el potencial de les vacunes per lluitar contra ella». El ministre insisteix que la protecció del territori britànic és la prioritat. «Simplement no ens volem arriscar quan hem de revisar el quart pas per aixecar les restriccions el 21 de juny».

Més destinacions a la llista vermella

El Govern ha augmentat a més de set noves destinacions a què està totalment prohibit viatjar. Es tracta de l’Afganistan, Bahrain, Costa Rica, Egipte, Sri Lanka, el Sudan i Trinitat i Tobago. En aquest grup ja hi havia un bon nombre de països de Sud-amèrica i l’Àfrica. Només els residents al Regne Unit s’hi poden desplaçar per motius justificats i excepcionals. Al tornar han de passar obligatòriament deu dies de quarantena en un hotel, amb les despeses pel seu compte i del que només podran sortir una vegada hagin superat dos tests PCR negatius.

 Irritació i malestar

De tots els canvis, la inclusió de Portugal a la llista taronja ha sigut la que ha causat més confusió i malestar. El nou llistat entrarà en vigor el dimarts que ve perquè els turistes que hi siguin puguin tornar. Van ser els que van preparar les maletes el 17 de maig, quan el Govern havia donat via lliure als britànics per viatjar a una de les seves destinacions preferides. Ara el canvi agafa molta gent amb els paquets de vacances ja comprats.

Notícies relacionades

La notícia del canvi ha provocat una caiguda immediata a la borsa de les accions d’aerolínies i companyies de viatges. «És un gran cop per als turistes britànics i per a tota la indústria. Aquests continus canvis no ajuden ni la indústria ni els consumidors», ha assenyalat un portaveu de lastminute.com