Autoria no confirmada

Segrestats 200 estudiants d’una escola a Nigèria

  • Els fets s’han produït al nord del país, on operen els gihadistes de Boko Haram i Estat Islàmic a l’Àfrica Occidental

Segrestats 200 estudiants d’una escola a Nigèria

Reuters

2
Es llegeix en minuts

Uns 200 estudiants d’una Escola Islàmica Salihu Tanko de Tegina, al nord de Nigèria, han sigut segrestats aquest diumenge en un atac d’individus armats, segons ha informat el diari nigerià ‘Punch’.

Una persona ha mort i una altra ha resultat ferida greu pels trets dels atacants. L’escola atacada és a la zona local de Rafi, a l’estat de Níger, i l’assalt s’ha produït entorn de les 16.30 hores, segons ha relatat a ‘Punch’ un veí de la zona identificat com Zayyad Mohammed.

El secretari del govern provincial, Ahmed Matane, ha confirmat l’atac, però no ha pogut concretar la xifra d’estudiants raptats. «Sí. Hi ha hagut un atac a l’escola alcorànica, però no tenim encara la xifra exacta d’estudiants que han sigut segrestats. Estem en contacte amb les famílies de la zona per determinar quants nens han sigut segrestats», ha relatat.

També ha confirmat l’atac la Policia estatal a través d’un portaveu, Wasiu Abiodun. «El 30 de maig del 2021 cap a les 15.00 hores bandits armats en motocicletes van envair la localitat de Tegina, Rafi, disparant indiscriminadament i han segrestat una xifra encara per determinar de nens de l’Escola Islàmica Salihu Tanko de Tegina», ha explicat.

De moment es desconeix quin grup hi ha darrere de l’atac contra l’escola enmig d’un augment d’aquest tipus d’incidents que ha portat al tancament de centres educatius en diversos estats del país africà.

Els atacs a Nigèria, anteriorment centrats a la zona nord-est del país –on operen Boko Haram i la seva escissió, Estat Islàmic a l’Àfrica Occidental (ISWA)– s’han estès durant els últims mesos a altres zones del nord i el nord-oest, fent saltar les alarmes per la possible expansió d’aquestes xarxes terroristes i criminals.

Notícies relacionades

Nacions Unides ha lamentat el setge que pateixen els estudiants de la regió, ja que recentment es va produir, per exemple, el segrest de prop de 280 nenes –ja alliberades–, a l’estat de Zamfara, al nord-oest del país, mentre al desembre més de 300 nens van ser també segrestats.

El passat 14 d’abril es van complir set anys del segrest pel grup armat Boko Haram de 300 nenes al nord de Nigèria. L’atac va sacsejar el món i va aixecar onades d’indignació demanant l’alliberament de les nenes. La majoria de les nenes van escapar o van ser alliberades després, però més d’un centenar es mantenen captives.

Temes:

Nigèria