Malàisia

Un xoc de trens al metro de Kuala Lumpur deixa almenys 213 ferits

  • Un comboi de conducció automàtica va col·lidir amb un altre de control manual per un «problema de comunicació»

Un xoc de trens al metro de Kuala Lumpur deixa almenys 213 ferits

LIM HUEY TENG

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Almenys 213 persones van resultar ferides, desenes de les quals de gravetat, arran de la col·lisió de dos trens en un túnel del metro de Kuala Lumpur a última hora de dilluns, van informar aquest dimarts fonts oficials. «Almenys 47 persones amb ferides d’importància han sigut traslladades a l’hospital», va indicar als mitjans el ministre de Transport, Wee Ka Siong. Les autoritats han obert una investigació per determinar els motius de l’accident.

El responsable de la comissaria de Dang Wangi, una de les principals de la capital malàisia, Zainal Abdullah, va assenyalar als mitjans que un tren de conducció automàtica que transportava desenes de passatgers va xocar sobre les 20.45 de la nit de dilluns (12.45 GMT) amb un altre tren, aquest buit i de conducció manual. Els trens autònoms, va explicar Absullah, estan operats des d’un centre de control, que no va poder «detectar» l’arribada de l’altre tren per «un problema de comunicació», va declarar el policia, segons el portal Free Malaysia Today.

Notícies relacionades

Per la seva banda, el primer ministre malaisi, Muhyiddin Yassin, va qualificar l’accident de «seriós» i va reclamar una investigació sobre l’incident. «He donat instruccions al ministre de Transport i a l’operador (del tren) (...) perquè realitzin una investigació en profunditat sobre la causa de l’accident», va instar el mandatari a Facebook.

La línia de metro afectada, Kelana Jaya, va reprendre més tard la seva activitat en una sola via, va informar la companyia operadora. Prasarana Malaysia, de propietat estatal, va indicar en un comunicat que el servei es va restablir a les sis del matí hora local (22:00 GMT de dilluns) i que fins a finalitzar les tasques de neteja i reparació en un termini de tres dies, hi haurà autobusos de recolzament per absorbir tot el flux de passatgers.

Temes:

Malàisia