Situació dramàtica a Nova Delhi

L’Índia voreja els 20 milions de casos de coronavirus

  • França, el Regne Unit, Alemanya i els Estats Units envien subministraments i equipament mèdic, com respiratoris i generadors d’oxigen, per contenir la pandèmia al país

L’Índia voreja els 20 milions de casos de coronavirus
1
Es llegeix en minuts
Adrián Foncillas
Adrián Foncillas

Periodista

ver +

L’Índia ha quedat aquest dilluns a uns milers de casos d’arribar als 20 milions d’infeccions per coronavirus des de l’inici de la pandèmia, en una jornada en què ha registrat 368.147 nous positius i 3.417 morts.

Aquestes noves xifres, que suposen una lleugera caiguda per segon dia consecutiu després que el país superés dissabte per primera vegada la barrera dels 400.000 positius, han elevat els contagis a 19,9 milions d’infeccions, segons dades del Ministeri de Salut indi.

Mentrestant, l’ajuda internacional promesa per més de 40 països continua arribant a l’Índia.

Diumenge, un avió de càrrega contractat per França va aterrar a Nova Delhi amb 28 tones d’equip mèdic, incloent-hi vuit generadors d’oxigen de gran capacitat. «L’Índia ens va ajudar l’any passat als hospitals francesos quan la necessitat de medicaments era enorme. El poble francès ho recorda», va dir diumenge Emmanuel Lenain, ambaixador de França a l’Índia.

Un avió militar nord-americà amb subministraments mèdics va aterrar a Nova Delhi divendres, i un avió alemany el va seguir dissabte. El Regne Unit va anunciar que enviarà 1.000 respiradors addicionals al país de 1.300 milions d’habitants.

L’Índia va expandir dissabte la seva campanya de vacunació contra la Covid-19 a tota la població adulta, uns 600 milions de persones. Però diversos estats, entre els quals Maharashtra i Nova Delhi –dels més afectats–, ja han advertit que s’estan quedant sense vacunes.

Notícies relacionades

En un intent per alleujar la pressió sobre els serveis sanitaris, les autoritats de Nova Delhi van anunciar una pròrroga d’una setmana del confinament, que havia d’acabar dilluns, a la megalòpolis de 20 milions d’habitants. Els hospitals de la ciutat, desbordats, no tenen llits, medicaments ni oxigen. Els pacients moren davant les instal·lacions sense poder ser atesos.

L’assessor sobre pandèmies dels Estats Units, Anthony Fauci, va recomanar decretar un confinament nacional immediat de diverses setmanes a l’Índia, però el govern del primer ministre, Narendra Modi, s’hi mostra reticent.