Vulneració de drets

La cooperant espanyola detinguda a Israel seguirà arrestada sense càrrecs formals

Juana Ruiz Sánchez, de 62 anys, és sospitosa d’ajudar el Front Popular per a l’Alliberament de Palestina

1
Es llegeix en minuts

Una cort militar israeliana ha determinat que la treballadora humanitària espanyola Juana Ruiz Sánchez, detinguda a Israel des del passat 13 d’abril, continuarà arrestada fins que en la vista de dijous es presentin els càrrecs formals contra ella. Ruiz Sánchez, de 62 anys, resident a la Cisjordània ocupada i casada amb un palestí cristià, treballa des de fa dècades com a coordinadora de projectes dels Comitès de Treballs per a la Salut, una oenagé palestina que proveeix ajuda a la població en matèria de salut i desenvolupament al mateix temps que lluita pels seus drets.

Des de la seva detenció no s’han presentat càrrecs formals, en vigor de la llei militar israeliana que permet mantenir arrestada una persona per ser interrogada fins a 75 dies.

L’Exèrcit ha assegurat que va ser sospitosa d’un presumpte pla de blanqueig de diners que va ajudar a finançar el Front Popular per a l’Alliberament de Palestina (FPLP), un grup polític considerat terrorista per Israel, els EUA i la Unió Europea.

Notícies relacionades

«Estan tractant la Juana com a qualsevol altre detingut palestí, sota una ordre militar i malgrat que sigui una ciutadana espanyola», ha valorat Sahar Francis, portaveu de la família a Cisjordània i directora de l’oenagé palestina Addameer, que defensa els drets de presos palestins.

Després d’una gran campanya a Espanya per al seu alliberament, que va incloure polítics i organitzacions de drets humans, la ministra d’Exteriors espanyola, Arancha González Laya, va dir dimarts passat que confiava que la investigació del cas acabés aviat i que la treballadora humanitària sabés exactament de què se l’acusa, «si és que se l’acusa d’alguna cosa».

Temes:

Israel