Podria augmentar el nombre de víctimes

Moren 24 pacients covid per l’explosió de bombones d’oxigen en un hospital de Bagdad

  • La deflagració va desencadenar un gran incendi a les instal·lacions mèdiques i s’investiga si va ser originada per un curtcircuit elèctric

Moren 24 pacients covid per l’explosió de bombones d’oxigen en un hospital de Bagdad
1
Es llegeix en minuts

Almenys 24 pacients van morir la matinada d’aquest diumenge en una explosió provocada per l’esclat de bombones d’oxigen a l’hospital Al-Jatib, al sud-est de Bagdad, destinat a pacients del coronavirus, va informar a Efe una font del Ministeri d’Interior iraquià.

Una font del Ministeri d’Interior iraquià va dir en condició d’anonimat que almenys 24 persones han mort en l’explosió i va indicar que la causa va ser «per asfíxia» després que la deflagració provoqués un gran incendi a les instal·lacions mèdiques. Va apuntar que el nombre de morts podria augmentar en les pròximes hores.

Segons la font, l’accident va ser provocat per l’explosió d’unes bombones d’oxigen dins de l’hospital d’Al-Jatib, al sud-est de Bagdad, unes instal·lacions mèdiques amb una capacitat de 120 llits que han sigut destinades exclusivament a pacients de coronavirus.

Per la seva part, l’agència de notícies estatal iraquiana INA va dir que, segons les primeres investigacions, l’incendi podria haver sigut provocat per un curtcircuit o per l’explosió d’unes bombones d’oxigen en mal estat.

Més de 20 equips de bombers van aconseguir apagar les flames d’aquest «massiu incendi», en paraules de la Defensa Civil iraquiana, que va informar en un comunicat que van aconseguir rescatar uns 90 pacients durant l’evacuació del centre. La nota afegeix que desenes de veïns van acudir a socórrer els pacients, la majoria dels quals eren gent gran i persones que estaven connectades a respiradores. Aquests incidents a l’Iraq són inusuals, malgrat el mal estat de la infraestructura mèdica d’un país en reconstrucció després de dècades de conflicte que han afectat seriosament els serveis públics.

En aquest sentit, la comissió pública de Drets Humans de l’Iraq ha demanat al Govern que assumeixi la responsabilitat d’aquest incident i ha exigit la dimissió del ministre de Salut, alhora que ha recordat les deficiències del sistema sanitari iraquià, especialment enmig d’una situació tan excepcional com la pandèmia.

Notícies relacionades

Per la seva part, el primer ministre iraquià Mustafà al-Kadhimi ha ordenat una «investigació immediata» sobre l’explosió, segons un comunicat de la seva oficina.

L’Iraq és un dels països àrabs de l’Orient Mitjà que més contagis ha registrat fins al moment, més d’1,18 milions, segons l’Organització Mundial de la Salut, mentre que la xifra de morts puja a més de 15.000.

Temes:

Iraq Coronavirus