La lluita contra la pandèmia

Els EUA decideixen si reprenen la vacunació amb Janssen

Les autoritats federals confien a rebre llum verda per continuar utilitzant la vacuna de Johnson & Johnson

Els EUA decideixen si reprenen la vacunació amb Janssen
1
Es llegeix en minuts

Els experts del Centre de Control i Prevenció de Malalties (CDC) dels EUA es reuneixen aquest divendres de nou per decidir si reprenen la vacunació amb Janssen, l’injectable de Johnson & Johnson, després que, el 13 d’abril passat, suspenguessin l’ús d’aquesta vacuna després de registrar-se sis casos de trombes entre gairebé set milions de vacunats. Aquesta pausa va fer que Johnson & Johnson frenés les seves entregues a Europa, entregues que s’han reprès aquesta setmana després que l’Agència Europea del Medicament recolzés el seu ús malgrat el vincle amb casos de trombes.

Notícies relacionades

Fonts oficials dels EUA citades per l’agència Reuters confien que les autoritats sanitàries donaran llum verda a continuar utilitzant la vacuna de Janssen. Aquesta vacuna monodosi suposa una gran esperança per a la campanya de vacunació contra el coronavirus ja que, a més de ser monodosi, pot emmagatzemar-se a temperatura de nevera i és fàcil de conservar i transportar.

Segons Reuters, alguns membres del CDC s’inclinen per avalar ja sense més demora l’ús de Janssen perquè consideren que ampliar la pausa podria enviar un missatge al món que la vacuna presenta més problemes de seguretat. Entre gairebé set milions de vacunats amb aquest fàrmac als EUA, només s’han registrat sis casos rars de trombes, tots entre dones menors de 48 anys.