100 milions de ciutadans vacunats

Von der Leyen rep la primera dosi de la vacuna de Pfizer contra el coronavirus

  • La UE va superar aquest dimarts els 100 milions de ciutadans vacunats, dels quals 26 milions tenen ja la pauta completa, segons va anunciar la mateixa presidenta de la Comissió Europea

Von der Leyen rep la primera dosi de la vacuna de Pfizer contra el coronavirus
1
Es llegeix en minuts

La presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, ha rebut aquest dijous la primera dosi de la vacuna contra la Covid-19, en aquest cas el sèrum desenvolupat pel laboratori alemany BioNTech i la farmacèutica nord-americana Pfizer.

«Estic contenta d’haver rebut avui la primera dosi de la vacuna contra la Covid-19. La vacunació agafarà ritme a mesura que s’accelera el subministrament a la UE. Com més ràpidament ens vacunem, abans podrem controlar la pandèmia», ha escrit l’alemanya a la xarxa social Twitter.

Segons han explicat fonts comunitàries, la cap de l’Executiu comunitari ha sigut immunitzada amb la vacuna que han desenvolupat de manera conjunta les companyies BioNTech i Pfizer.

100 milions de ciutadans immunitzats

Von der Leyen ha anunciat la seva injecció amb una foto difosa a través de les xarxes, amb un escenari cuidat en el qual la bandera europea era molt present, des de la mascareta de tela que portava Von der Leyen fins a la tireta, que li han col·locat al braç després de la punxada.

Notícies relacionades

Les institucions de la UE a Brussel·les tenen acord amb les autoritats belgues per vacunar a les seves instal·lacions el seu personal, seguint els protocols fixats per a la campanya a Bèlgica. i utilitzant les dosis que li corresponen a Bèlgica en el marc de l’estratègia europea.

La UE va superar aquest dimarts els 100 milions de ciutadans vacunats, dels quals 26 milions tenen ja la pauta completa, segons va anunciar la mateixa Von der Leyen en una compareixença en què va anunciar l’avenç de 50 milions de dosis de Pfizer i BioNTech per cobrir els retards d’AstraZeneca i Janssen.