Accident de trànsit

Un autobús bolca al Perú i deixa 20 morts

Hi ha catorze persones ferides per l’accident

Un autobús bolca al Perú i deixa 20 morts
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Almenys vint persones van morir i catorze més van resultar ferides aquest dilluns en un accident de trànsit al Perú, després que un autobús interprovincial bolqués al límit de les províncies de Sihuas i Pomabamba, a la regió del nord d’Áncash, segons van informar fonts oficials.

L’aparatós sinistre es va registrar al voltant de les 7.00 hora local (12:00 GMT), quan va bolcar un autobús de l’empresa de transport Fama Tours. Segons van detallar mitjans locals, el vehicle retornava dels pobles de Huanchayllo i Parobamba en direcció a Lima, després que els passatgers votessin a les eleccions generals celebrades la vigília al país.

La Municipalitat Districtual de Parobamba va assegurar a través de les xarxes socials que divuit persones van morir al lloc de l’accident i dues més van perdre la vida mentre eren traslladades fins al centre de salut més pròxim amb catorze ferits més. Fins ara les autoritats municipals només han identificat catorze de les divuit víctimes mortals, entre les quals, hi ha parents que viatjaven junts a l’autobús, així com un pare i un fill.

Notícies relacionades

En un comunicat, la Superintendència de Transport Terrestre de Persones, Càrrega i Mercaderies (Sutran) va detallar que les autoritats sanitàries corresponents van mobilitzar una ambulància i personal del Centre de Salut de Chinchobamba per socórrer els ferits, que van ser atesos a l’Hospital de Sihuas. Fins al lloc dels fets també es van traslladar membres de la Policia Nacional i algunes autoritats locals.

Els accidents d’aquesta magnitud són habituals a les carreteres del Perú, causats majoritàriament per la imprudència dels conductors, el mal estat de les carreteres i del parc automotor i les condicions agrestes de la geografia. A l’any moren a les carreteres al voltant de 3.000 persones en accidents de trànsit, la majoria per atropellaments, i uns 55.000 queden ferits, segons xifres del Consell Nacional de Seguretat Viària.