El camí cap a la igualtat

L’enginyera emiratiana Noura Al Matrooshi serà la primera dona àrab a viatjar a l’espai

És un dels quatre astronautes elegits per Emirats entre més de 4.000 aspirants

L’enginyera emiratiana Noura Al Matrooshi serà la primera dona àrab a viatjar a l’espai
1
Es llegeix en minuts

L’enginyera emiratiana Noura al Matrooshi serà la primera dona àrab astronauta. Així ho ha anunciat el Govern dels Emirats Àrabs Únits. Al Matrooshi formarà part de l’equip de quatre elegits per rebre formació de la NASA nord-americana amb vista a integrar futures missions a l’espai. «Anunciem la primera dona àrab astronauta, entre els dos nous astronautes seleccionats entre 4.000 candidats per entrenar amb la NASA per a futures missions d’exploració», ha assenyalat el vicepresident i primer ministre del país àrab, Mohamed bin Rashid al Maktum, en un missatge en el seu compte de Twitter.

Al Matrooshi formarà part doncs de l’equip de quatre astronautes emiratians, que inclou Haza al Mansoori, el primer astronauta que va viatjar a l’espai, el setembre del 2020, per a una missió de vuit dies a l’Estació Espacial Internacional.

Llicenciada en Enginyeria Mecànica per la Universitat d’EAU, Al Matrooshi va destacar en els seus estudis d’enginyeria i matemàtiques i ha desenvolupat la seva activitat laboral en aquest àmbit.

Per ser seleccionada, va haver de superar un llarg i dur procés en què van participar 4.305 candidats, del qual el 33% eren dones, i que va incloure tests d’intel·ligència, personalitat i capacitat tècnica, exàmens mèdics i rigoroses proves per avaluar la condició física, el treball en equip i la capacitat comunicativa.

Notícies relacionades

Els quatre astronautes emiratians es formaran al Centre Espacial Johnson de la NASA gràcies a un acord estratègic entre els Emirats i els Estats Units, pel qual seran instruïts en vols espacials tripulats i investigació espacial per poder portar a terme missions d’òrbita baixa.

Els Emirats Àrabs Units ha fet una forta aposta en els últims anys en l’àmbit de la ciència aeroespacial. El 2014 va crear la seva pròpia agència espacial i el febrer passat es va convertir en el cinquè país a aconseguir posar una sonda, Hope, en l’òrbita de Mart.