Visita oficial

La insolència d’Erdogan a Von der Leyen

La presidenta de la CE va quedar relegada a un sofà lateral durant la trobada amb el president turc mentre ell i el president del Consell Europeu es van asseure en dues cadires al centre de la sala

Fonts pròximes a Von der Leyen asseguren que no «li va fer cap gràcia»

1
Es llegeix en minuts

La presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, va quedar relegada a un sofà lateral durant la trobada que va mantenir aquest dimarts amb el president turc, Recep Tayyip Erdogan, mentre ell i el president del Consell Europeu, Charles Michel, es van asseure en dues cadires al centre de la sala de la reunió. «A la presidenta no li va fer cap gràcia», va assenyalar a Efe una font europea pròxima a les converses que es van desenvolupar a Ankara.

Notícies relacionades

En els vídeos oficials difosos de la trobada (https://audiovisual.ec.europa.eu/en/video/I-203992), es pot observar com Von der Leyen, Michel i Erdogan arriben a una sala on hi ha dues cadires presidint l’escena i dos sofàs laterals, i que, mentre els dos homes s’asseuen a les cadires, ella es queda dempeus. En una escena posterior, l’alemanya apareix asseguda al sofà lateral i Michel i Erdogan es mantenen asseguts a les cadires, a prop de les banderes de la Unió Europea i Turquia.

Segons la mateixa font, Von der Leyen va aprofitar la conversa per «tenir una de llarga i franca discussió sobre la retirada de Turquia del Conveni d’Istanbul», un tractat per combatre la violència masclista, i tractar l’assumpte dels drets de les dones.