Crisi sanitària global

El Regne Unit provarà un sistema de passaport sanitari

  • El projecte de passaport sanitari va ser rebut amb hostilitat per més de 70 diputats britànics de tot l’espectre polític, que el consideren «discriminatori»

El Regne Unit provarà un sistema de passaport sanitari
1
Es llegeix en minuts

El Govern britànic ha assegurat aquest diumenge que planeja provar un sistema de passaport sanitari a Anglaterra a partir de mitjans d’abril per permetre la represa d’algunes activitats multitudinàries prohibides durant la pandèmia, com els partits de futbol i els esdeveniments en recintes tancats. El primer ministre, Boris Johnson, explicarà aquest dilluns els detalls d’un pla que podria implicar noves normes per a les vacances a l’estranger, prohibides almenys fins al 17 de maig.

«Estem fent tot el que podem per permetre que el nostre país reobri de la manera més segura possible», ha assegurat el líder del partit conservador en un comunicat. En aquest sentit, ha explicat que es desenvoluparà «en els pròxims mesos» un «certificat d’estatus Covid-19», que indicarà si una persona ha sigut vacunada, és negativa o té anticossos, per poder assistir a reunions massives. Malgrat que serà requerit a esdeveniments multitudinaris, no s’exigirà als transports públics ni als comerços essencials ni tampoc als bars quan tornin a obrir.

Hostilitat al Parlament

Notícies relacionades

A partir de mitjans d’abril es posaran en marxa nou tests pilot, entre els quals s’inclouran la semifinal i després la final de la FA Cup de futbol a l’estadi de Wembley, una nit de discoteca i una conferència a Liverpool.

El projecte de passaport sanitari va ser rebut amb hostilitat per més de 70 diputats britànics de tot l’espectre polític, que el consideren «discriminatori», però el govern acabarà de perfilar aquest dilluns les característiques en les quals entrarà en vigor.