A Miami

S’entrega un jove que conduïa a més de 170 km/h i va matar quatre persones

  • El xoc, que va tenir lloc el dia de Cap d’Any, també va deixar dos ferits

S’entrega un jove que conduïa a més de 170 km/h i va matar quatre persones
2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un jove de 16 anys que presumptament va matar quatre persones el dia de Cap d’Any a Miami i en va deixar ferides dues més en un violent xoc d’automòbils mentre conduïa a més de 100 milles per hora (170 km/h) per una via urbana es va entregar aquest dilluns a les autoritats policials. El jove, la identitat del qual es desconeix, va ser captat en una càmera mentre entrava a la seu de la Patrulla de Camins de Florida (FHP) a Miami i s’enfronta a múltiples càrrecs d’homicidi i de conduir sota els efectes de droga.

La cadena de televisió NBC 6 local va captar el moment en què aquest jove entrava a la comissaria, amb una caputxa negra i tapaboques, en roba esportiva, caminant al costat d’un home que vestia de civil. A la recepció de la seu policial, dos agents van procedir a emmanillar-lo i després van entrar a dins amb ell.

El tinent de FHP Alex Camacho va assenyalar aquest dilluns que, segons dades recopilades per les autoritats, el jove, que anava amb dos amics en una camioneta Chevy Tahoe, viatjava a unes 111 milles per hora (178 km/h) just abans de xocar contra un altre vehicle en un tram del carrer West Flagler, on el límit de velocitat és de 40 m/h (64 km/h). «El registrador de dades va revelar que l’acusat viatjava a una velocitat de 111 milles per hora un segon abans de l’impacte, només per posar-ho en perspectiva», va dir Camacho en una conferència de premsa.

Segons un informe d’arrest, l’adolescent, amb un permís d’aprenentatge per conduir, va xocar contra un Hyundai Elantra en una intersecció del nord-oest de Miami l’1 de gener passat a la matinada. El Hyundai estava girant a l’esquerra quan el Tahoe el va colpejar i el va enviar a gairebé 300 peus (91 metres) del lloc de l’impacte, segons l’informe policial.

Les quatre persones del Hyundai van morir a l’instant. Van ser identificats com Yuhlia Gelats Barzaga, de 21 anys, la conductora; Christian Mohip, de 22 anys, i Andrés Zacarías i Jenser Salazar, tots dos de 21. Amb el conductor del Tahoe viatjaven dos passatgers, també de 16 anys, tots amb permís de conduir d’aprenentatge acompanyat d’un adult.

Notícies relacionades

«En primer lloc, condueix, té 16 anys i un permís d’aprenentatge, ni tan sols se’l permet conduir sol, té marihuana i alcohol a la sang i està anant a 111 milles per hora», va retreure Camacho.

El jove s’enfronta a quatre càrrecs d’homicidi vehicular, quatre més d’homicidi per DUI (conduir sota influència) i dos càrrecs de DUI que van causar lesions corporals greus.