2,4 milions d’afectats

Austràlia confina la tercera ciutat del país per set casos de Covid-19

L’actual brot va començar fa tres setmanes, després que una metge que tractava un pacient amb Covid-19 que havia arribat de l’exterior s’infectés en un hospital de la capital de Queensland

1
Es llegeix en minuts

Les autoritats d’Austràlia van ordenar aquest dilluns el confinament durant tres dies d’uns 2,4 milions d’habitants de la ciutat de Brisbane, la tercera més poblada del país, després d’acumular set infeccions comunitàries de Covid-19.

La cap de govern de l’estat de Queensland, Annastacia Palaszczuk, ha reportat avui en una roda de premsa a Brisbane quatre casos locals amb la variant britànica, considerada altament contagiosa, a l’anunciar la mesura, en vigor des de les cinc de la tarda, abans de les vacances escolars de Setmana Santa.

«Sé que això suposarà algunes alteracions en la vida de la gent, però ho hem de fer aviat. Ja hem passat per aquests tres dies abans. Si tots fem el correcte, estic segura que ho superarem novament», va comentar Palaszczuk, en al·lusió a una mesura similar aplicada el gener passat després de la primera infecció amb la variant britànica.

Les autoritats australianes també van expressar la seva preocupació perquè algunes de les persones amb Covid-19 s’hagin desplaçat a diferents punts de Queensland i del veí estat de Nova Gal·les del Sud, mentre que altres jurisdiccions del país han reforçat les mesures preventives.

L’actual brot va començar fa tres setmanes, després que una metge que tractava un pacient amb Covid-19 que havia arribat de l’exterior s’infectés en un hospital de la capital de Queensland, que totalitza 73 casos actius, la majoria d’ells entre viatgers internacionals, d’acord amb dades oficials.

Notícies relacionades

Austràlia, que a a la resta de les seves regions no té infeccions comunitàries de Covid-19, acumula des de l’inici de la pandèmia l’any passat 29.260 infeccions de la malaltia, 909 morts i menys de 200 casos actius de coronavirus, gairebé en la seva totalitat de viatgers que van retornar de l’exterior.

El país oceànic, que es compta entre els deu millors del món en el maneig sanitari i econòmic, manté les seves fronteres tancades des de l’inici de la pandèmia per evitar els contagis dins del seu territori, tot i que una fallada als centres de quarantena a la ciutat de Melbourne per a persones retornades de l’exterior va provocar una segona onada el juliol passat.