Covid-19

Austràlia deixa a zero els contagis per coronavirus després d’estrictes mesures

Els confinaments i el tancament de fronteres han permès que el país controli els nous casos

Austràlia deixa a zero els contagis per coronavirus després d’estrictes mesures
2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Austràlia ha aconseguit aquesta setmana deixar a zero els contagis per coronavirus a tot el seu territori, fet que ha obert la possibilitat d’iniciar una bombolla de viatges amb les illes del Pacífic, segons van informar aquest dijous fonts oficials i reporta Efe. «Avui encadenem sis dies de set amb zero casos [de Covid-19] a Austràlia», va dir el ministre australià de Salut, Greg Hunt, als periodistes a Melbourne.

Aquests resultats es donen després que l’estat de Nova Gal·les del Sud, el més poblat d’Austràlia i que encadena quatre dies sense infeccions, superés un rebrot que es va detectar a mitjans de desembre passat a les platges del nord de Sidney, que va obligar a confinar uns 250.000 habitants durant almenys dues setmanes.

Per la seva banda, l’estat de Victòria, epicentre de la segona onada de Covid-19 que va esclatar a finals de juny passat i que va obligar a confinar per segona vegada uns 5 milions d’habitants de la ciutat de Melbourne entre el juliol i el novembre, encadena 15 dies sense infeccions, després d’un contagi provinent de Sydney.

Així mateix, l’estat de Queensland acumula deu dies seguits sense infeccions després del confinament de tres dies dels 2,8 milions d’habitants de Brisbane, la tercera ciutat més poblada del país després de Sidney i Melbourne, arran del fet que una treballadora d’un centre de quarantenes es contagiés amb una nova soca altament contagiosa.

Tot i que alguns dels desplaçaments interestatals segueixen prohibits, es comencen a aixecar amb cautela, però les fronteres internacionals, tancades des del març passat amb certes excepcions, continuaran clausurades probablement fins a finals d’any, tot i que la majoria de la població estigui vacunada.

Això ha portat les autoritats a plantejar-se la potencial creació d’una bombolla de viatges amb el Pacífic si els assessors mèdics hi estan d’acord.

«Si els països del Pacífic són capaços de demostrar que estan en el nivell de risc més baix –i ho estan fent extraordinàriament bé– i som capaços de posar les proteccions adequades, llavors podríem expandir aquesta bombolla», va afirmar el ministre Hunt.

Actualment, Austràlia només té un acord de viatges que permet, des de l’octubre passat, als habitants de Nova Zelanda entrar-hi lliurement, tot i que al tornar s’han de sotmetre a una quarantena obligatòria de 14 dies.

Notícies relacionades

Els comentaris de Hunt es donen després que la cap del govern de Nova Gal·les del Sud, Gladys Berejiklian, digués que «no hi ha cap raó per la qual no hàgim d’aspirar a viatjar a Nova Zelanda o algunes de les illes del Pacífic en els pròxims mesos», segons el diari ‘Sydney Morning Herald’.

Austràlia acumula des de l’inici de la pandèmia uns 28.750 contagis, que inclouen 909 morts i menys de 200 casos actius.