Té 9 milions de dosis

Colòmbia autoritza la vacuna de Johnson i Johnson contra la Covid-19

  • El país sud-americà pretén tenir vacunada el 70% de la població al llarg del 2021

Colòmbia autoritza la vacuna de Johnson i Johnson contra la Covid-19
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Institut Nacional de Vigilància de Medicaments i Aliments (Invima), agència que regula el sector a Colòmbia, va aprovar aquest dijous l’ús d’emergència de la vacuna de Janssen (Johnson & Johnson) contra la Covid-19, de la qual el Govern va adquirir nou milions de dosis. «Avui, en la seva qualitat d’agència regulatòria, l’Invima ha expedit l’autorització per a l’ús d’emergència d’aquesta vacuna», va afirmar el director d’aquest institut, Julio César Aldana, durant el programa de televisió ‘Prevención y acción’, en què el Govern parla de les mesures per combatre el coronavirus.

L’Executiu es va proposar com a meta vacunar al llarg d’aquest any 35,2 milions de persones, equivalents al 70% de la població nacional, per arribar a la immunitat de grup. Per portar a terme el Pla Nacional de Vacunació el país ha adquirit 66,5 milions de vacunes dels laboratoris Pfizer, AstraZeneca, Moderna, Janssen i Sinovac. «Avui [hi ha hagut] aprovació de l’Invima de la vacuna de Janssen. Ja hem aprovat la de Pfizer, la de Sinovac i la d’AstraZeneca, i ara entra Janssen. Ens queda pendent la de Moderna», va expressar el president, Iván Duque.

La vacuna de Janssen, va detallar el director de l’Invima, només requereix una dosi. «És una vacuna que en les seves condicions d’emmagatzemament no és gaire exigent. La seva cadena de fred requereix temperatures entre 2 i 8 graus centígrads. A més, és una de les poques vacunes que ha desenvolupat assajos clínics a Colòmbia», va expressar.

Avenç de la vacunació

El Govern va rebre aquest dijous 77.220 vacunes de la farmacèutica Pfizer, que se sumen a les 23.400 que van arribar dimecres, per a un total de 100.620 dosis aquesta setmana. No obstant, la vacunació no avança al ritme promès pel Govern i en els 35 dies transcorreguts des de l’inici de la campanya han sigut aplicades 1.385.503 dosis, malgrat que el país ha rebut ja més de 3,3 milions de sèrums.

Notícies relacionades

En aquest sentit, Duque va assegurar que s’ha plantejat com a meta «arribar a tres milions de vacunats el 17 d’abril». «Treballarem intensament tots aquests dies per arribar a aquest propòsit i continuar avançant en la vacunació massiva», va remarcar el mandatari.

Colòmbia ha reportat 2.359.942 pacients contagis, 39.328 dels quals segueixen actius, 2.250.063 apareixen com a recuperats i n’han mort 62.519.