Més de 3.000 morts en un dia

El Senat brasiler demana ajuda internacional i diu que el país pot ser «un risc»

  • Sol·licita suport per accelerar la vacunació davant l’aparició de noves variants del virus

AME6895. SAO PAULO (BRASIL), 07/08/2020.- Una mujer sostiene un cartel en la caminata Día de Luto, por las muertes debidas a la crisis del coronavirus y en defensa de la vida, hoy en Sao Paulo (Brasil). La marcha fue convocada por los sindicatos y sectores opositores al presidente de Brasil, Jair Bolsonaro. Brasil es el segundo país del mundo más azotado por la pandemia del coronavirus, después de Estados Unidos. EFE/ Fernando Bizerra

AME6895. SAO PAULO (BRASIL), 07/08/2020.- Una mujer sostiene un cartel en la caminata Día de Luto, por las muertes debidas a la crisis del coronavirus y en defensa de la vida, hoy en Sao Paulo (Brasil). La marcha fue convocada por los sindicatos y sectores opositores al presidente de Brasil, Jair Bolsonaro. Brasil es el segundo país del mundo más azotado por la pandemia del coronavirus, después de Estados Unidos. EFE/ Fernando Bizerra / FERNANDO BIZERRA (EFE)

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El ple del Senat brasiler va aprovar aquest dimarts una moció en la qual sol·licita l’ajuda de la comunitat internacional per avançar en la vacunació contra la Covid-19 i alerta que el país pot ser «un risc real per al món». La demanda serà dirigida a l’Organització de les Nacions Unides (ONU), a l’Organització Mundial de la Salut (OMS) i l’Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE), així com al G-20, als parlaments dels Estats Units, el Regne Unit i la Xina, i als laboratoris productors de vacunes.

El document destaca que aquesta demanda «passa en un moment que l’ombra nefasta de la mort plana sobre milions de brasilers, i que noves formes del virus de la Covid-19 es converteixen en una amenaça global». Així mateix, cita que fins ara només ha sigut vacunat poc més del 5% dels 210 milions de brasilers i que el país enfronta serioses dificultats per garantir la continuïtat del seu programa d’immunització, pels problemes causats per l’enorme demanda al món. Tot i així, el Govern garanteix que té «contractades» unes 500 milions de dosis de diverses vacunes, que hauran d’arribar al país al llarg d’aquest any, fet que per als senadors «pugui ser massa tard».

El document fa un repàs de la «dramàtica» situació del Brasil, que aquest dimarts va superar la barrera dels 3.000 morts per dia per coronavirus, i diu que el Senat es veu «obligat» a fer «una dolorosa alerta: l’avenç de la pandèmia al Brasil representa un risc real per al món».

Notícies relacionades

La moció, presentada per la senadora Katia Abreu amb el recolzament de 65 dels 81 membres de la Cambra Alta, va ser aprovada en moments en què el Brasil anfronta la pitjor fase de la pandèmia, amb els hospitals col·lapsats a la major part del país, un dels més afectats per la Covid-19 al món.

Segons les dades oficials divulgades aquest dimarts, en les últimes 24 hores es van registrar al Brasil 3.251 morts i 82.493 contagis, amb la qual cosa ja acumula 298.676 morts i 12.130.019 casos de la malaltia des del febrer del 2020. El nombre de morts aquest dimarts va suposar una nova marca diària, molt per sobre de les 2.841 defuncions registrades dimarts de la setmana passada, que era fins ara el més gran des de l’inici de la pandèmia, i acosta el Brasil a les 300.000 víctimes per Covid, una barrera que podria ser superada aquest dimecres.