Presó preventiva

Un bolivià acusat d’esquarterar el seu fillastre és empresonat

  • L’home va confessar que el va matar de dos cops de martell al cap i es va desfer del cos amb l’ajuda dels seus fills

Un bolivià acusat d’esquarterar el seu fillastre és empresonat
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un home acusat d’esquarterar el seu fillastre amb l’ajuda dels seus tres fills menors va ser enviat aquest dimecres a presó preventiva a una presó de màxima seguretat a l’altiplà bolivià.

En una audiència cautelar a La Paz es va determinar «la detenció preventiva al centre penitenciari de Chonchocoro per a l’autor pel termini de sis mesos a efectes de continuar amb les investigacions», va dir als mitjans la fiscal Dubravka Jordán. L’home, identificat amb les inicials M.V.L., havia sigut presentat abans als mitjans pel comandant general de la Policia Boliviana, Jhonny Aguilera.

El cap policial va explicar que la víctima és un jove de 23 anys, fillastre de l’investigat, que va ser reportat com a desaparegut el setembre passat. Segons Aguilera, el detingut va matar el seu fillastre amb «dos cops de martell» al cap i després el va esquarterar amb la «cooperació de tres dels seus fills, de 16, 14 i 12 anys».

Notícies relacionades

Algunes restes de la víctima van ser portades pel subjecte i els menors a un riu pròxim al seu domicili, a la zona de Llojeta, a la part oest de la ciutat, mentre que altres parts van ser «semienterrades» a la vivenda. La Policia va arribar en la vigília al domicili d’aquesta família, on, amb ajuda de gossos entrenats, es van poder trobar al lloc altres restes del jove, el braç del qual ja havia sigut trobat el setembre del 2020 a prop de la vivenda.

El cas va poder avançar per la denúncia d’una menor, que va permetre establir «que l’ara imputat hauria procedit a matar el fillastre donant-li cops al cap» per posteriorment esquarterar-lo, va indicar la fiscal. L’home, que va confessar el delicte, va manifestar als investigadors que va actuar d’aquesta forma perquè «estava cansat per l’actitud que la víctima adoptava en relació amb els fills menors», que van indicar que eren «abusats» físicament pel jove, va assenyalar Jordán.