Volia «donar-les»

El Nepal investiga un príncep de Bahrain que va arribar al país amb 2.000 dosis de vacunes

El xeic Mohamad Hamad Mohamad Al-Jalifa, que va arribar a Kàtmandu dilluns, tenia la intenció d’escalar l’Everest

El Nepal investiga un príncep de Bahrain que va arribar al país amb 2.000 dosis de vacunes
2
Es llegeix en minuts

La segona expedició de muntanyisme del príncep de Bahrain al Nepal està envoltada de polèmica després que es conegués que el grup va portar en el seu vol privat un carregament de 2.000 vacunes contra el coronavirus per donar que no comptaven amb l’aprovació de les autoritats sanitàries nepaleses.

«Vam desplegar un equip d’inspectors dimarts i vam confiscar les vacunes. Hem iniciat una investigació formal sobre com es van introduir les vacunes al país sense cap aprovació prèvia», ha afirmat aquest dimarts el director general del Departament d’Administració de Medicaments del Nepal, Bharat Bhattarai. El príncep Nasser bin Hamad Al-Khalifa i la resta de 15 membres del grup, inclosos tres ciutadans britànics, van arribar aquesta setmana al Nepal amb l’objectiu d’escalar l’Everest al maig, després que a l’octubre, com a part dels preparatius, trepitgessin cimera a la muntanya Manaslu, la vuitena més alta del món.

Aquella escalada, que es va produir dos dies abans de l’obertura oficial del país als muntanyencs de tot el món, va venir acompanyada d’una important injecció econòmica després del dur impacte de la pandèmia, amb un pagament de prop d’1,5 milions de dòlars per un mes d’expedició. Després de la bona experiència, les autoritats de Samagaun, al districte de Gorkha, on es troba el Manaslu, van decidir batejar un dels turons de la zona en honor a la família reial de Bahrain, mentre que aquests van respondre al gest amb la donació de 2.000 dosis de la vacuna d’AstraZeneca.

A través de canals oficials

Però com va explicar Bhattarai, qualsevol persona que importi vacunes al país ha de fer-ho a través dels canals oficials per garantir que es compleixin els requisits de seguretat i la cadena de fred, proporcionant al regulador de medicaments els documents pertinents, cosa que no va succeir.

L’agència encarregada de l’expedició, Seven Summit Treks, assegura no obstant que es van complir tots els requisits suggerits per l’ambaixada del Nepal a Bahrain.

Notícies relacionades

«Segons el pla, s’esperava que l’equip de Bahrain es reunís amb els funcionaris del Ministeri de Salut a l’aeroport de Kàtmandu per entregar les vacunes per al seu emmagatzemament, però no va aparèixer ningú. Semblava que ningú estava informat», va revelar el portaveu de Seven Summit Treks, Thaneshwor Guragain.

Segons el portaveu, sembla que es va produir «una confusió, una falta de comunicació entre les agències governamentals del Nepal», per la qual cosa va remarcar que l’expedició no és responsable de l’error.

Temes:

Bahrain Nepal