Pla contra la Covid

Itàlia es fixa com a objectiu vacunar el 80% de la població abans del setembre

  • El Govern busca aconseguir la immunitat de grup contra el coronavirus i arribar a inocular 500.000 dosis diàries

2
Es llegeix en minuts

El responsable de gestionar l’emergència de coronavirus a Itàlia, el militar Francesco Paolo Figliuolo, s’ha fixat com a objectiu incrementar el ritme de vacunació al país per inocular 500.000 dosis diàries i tenir el 80% de la població vacunada al setembre. Així consta al seu pla de vacunació, amb el qual busca aconseguir la immunitat de grup al país l’abans possible, ha informat avui el Govern a un comunicat.

El document, elaborat d’acord amb el Pla Estratègic Nacional del Ministeri de Salut, es basa en una distribució eficaç i oportuna de vacunes, l’augment de les dosis diàries i de punts de vacunació. «La meta és arribar a la quantitat de 500.000 dosis diàries a nivell nacional, vacunant almenys al 80% de la població al setembre, triplicant així la mitjana diària de vacunacions de les últimes setmanes, equivalent a unes 170.000», es llegeix a la nota.

Itàlia ha rebut ja 7,9 milions de dosis, que es duplicaran durant les pròximes tres setmanes, i les autoritats esperen que n’arribin unes altres 52 milions a finals de juny, i unes altres 84 milions abans de la tardor. De moment, s’han inoculat 6.430.266 dosis i 1.922.072 persones estan immunitzades a l’haver rebut les dues que es necessiten.

El pla del responsable de l’emergència preveu que es constitueixi una reserva de vacunes equivalent a l’1,5% aproximadament de les dosis, per poder afrontar de manera immediata necessitats inesperades, dirigint recursos a les zones amb més contagis.

Més vacunes

S’augmentarà el nombre de persones que vacunen, amb fins a 44.000 metges generals més, 60.000 dentistes i fins a 23.000 metges especialistes, i es podrà disposar, a través d’acords que encara han de tancar-se, de personal de la Federació Italiana de Medicina de l’Esport, de metges ambulatoris i de farmacèutics. En cas de ser necessari, es contractaran més metges i infermeres de guàrdia, que se sumaran als més de 1.700 ja operatius.

Per afavorir aquest ritme, s’incrementaran els punts de vacunació, podent utilitzar fàbriques, àrees de distribució a gran escala, gimnasos, escoles, i fins i tot estructures d’associacions i de la Conferència Episcopal Italiana.

Finalment, s’ha habilitat una taula permanent de diàleg amb el comissari que gestiona l’emergència, Protecció Civil i les autoritats regionals i locals per controlar diàriament el progrés de les activitats. A ella s’hi podran afegir altres col·lectius si fos necessari.

Repunt de contagis

Notícies relacionades

El primer ministre italià, Mario Draghi, ha assenyalat en nombroses ocasions que Itàlia ha d’inocular amb més rapidesa les vacunes que rep. En els últims dies el país viu un repunt de contagis i a les autoritats italianes els preocupa especialment la propagació de les variants. El Govern italià va aprovar divendres un decret per endurir les mesures des del 15 de març fins al 6 d’abril, i totes les regions que tinguin una incidència setmanal de 250 contagis per cada 100.000 habitants passaran a «zona vermella», un règim de confinament tou amb totes les botigues no essencials tancades.

A la resta del territori s’aplicaran les restriccions de zona «taronja», és a dir, nivell intermedi, excepte a l’illa de Sardenya, que no tindrà gairebé limitacions. Des de dilluns, deu regions i la província autònoma de Trento estaran en confinament, i la resta en zona de risc intermèdia, excepte Sardenya.