Amb informació encriptada

La Xina s’avança a Europa i posa en marxa un passaport sanitari

Es tracta d’un certificat electrònic per als ciutadans que vulguin viatjar a l’estranger

1
Es llegeix en minuts

Les autoritats de la Xina han anunciat la posada en marxa d’un passaport de vacunació de la Covid per facilitar els viatges als seus ciutadans i frenar l’avanç del coronavirus en plena pandèmia: La Comissió Europea també en presentarà una proposta el pròxim 17 de març.

En una roda de premsa, el portaveu del Ministeri d’Exteriors, Zhao Lijian, ha detallat que es tracta d’un certificat electrònic sanitari per als ciutadans que vulguin viatjar a l’estranger. El mateix inclourà, a més, informació sobre els tests i proves realitzades a cada persona, informa Europa Press.

«La pandèmia encara està amb nosaltres, però l’economia mundial necessita començar de nou i les trobades entre persones han de reprendre’s sense més dilació», ha manifestat el portaveu.

Per ajudar la recuperació econòmica

Així, ha explicat que a mesura que els països implementen els esforços en matèria de vacunació, «el reconeixement mutu d’aquestes campanyes s’ha convertit en part dels nous codis sanitaris entre diferents països».

«Per ajudar la recuperació econòmica mundial i facilitar els viatges transfronterers, el Govern xinès ha decidit posar en marxa aquest certificat de vacunació per als viatgers», ha dit, abans d’assenyalar que estarà disponible en dos formats: un de digital i un altre en paper.

Un codi QR

En aquest sentit, ha matisat que la informació estarà encriptada en un codi QR que podrà ser verificada, desencriptada i llegida per les autoritats pertinents quan sigui necessari.

A més, ha manifestat que el Govern xinès està disposat a abordar amb altres països l’establiment d’un «reconeixement de mecanismes» sobre codis sanitaris en relació amb les «preocupacions actuals» en el marc de la pandèmia.

Notícies relacionades

«Això facilitarà l’emissió de visats i farà els viatges entre països més senzills, cosa que contribuirà a noves trobades més segures i ordenades», ha conclòs.

L’últim dia, el país ha notificat 17 nous casos de coronavirus procedents de l’estranger, segons dades del Ministeri de Sanitat del gegant asiàtic. D’altra banda, el nombre total de positius se situa en 90.002, incloses 180 persones que es troben sota atenció mèdica.