Crisi sanitària global

Almenys 20 detinguts en protestes violentes contra el confinament a Dublín

  • La concentració, en què han participat centenars de persones, ha derivat en xocs amb la policia

  • Alguns dels manifestants repartien pamflets del Partit Nacional, d’extrema dreta

Almenys 20 detinguts en protestes violentes contra el confinament a Dublín
1
Es llegeix en minuts

Almenys 20 persones han sigut detingudes aquest dissabte durant una manifestació contra el confinament celebrada a Dublín, la capital d’Irlanda. La protesta, en què han participat centenars de persones, ha derivat en violents disturbis i enfrontaments amb la policia.

Alguns dels manifestants han exhibit banderes d’Irlanda i han repartit pamflets del Partit Nacional, una formació d’ultradreta. La majoria dels participants no portaven mascareta.

El primer ministre irlandès, Micheál Martin, ha condemnat la violència, «un risc inacceptable tant per a la població com per als policies». «Aquesta gran concentració en vista de les restriccions de la Covid-19 demostra una absoluta falta de respecte per a la gent que ha fet enormes sacrificis durant aquesta pandèmia», ha afegit.

Agents ferits

«No podem tolerar la fatxenderia ni els atacs contra els policies que tenen el màxim respecte de la població per protegir i servir la nostra societat en aquestes difícils circumstàncies», ha argumentat.

Notícies relacionades

Un comandament policial, Drew Harris, ha condemnat igualment la violència i ha informat de diversos agents ferits. Durant els enfrontaments un grup de manifestants han llançat un aparell pirotècnic contra els policies i només la «ràpida reacció» dels agents ha impedit que hi hagués ferits greus.

Harris ha explicat que els concentrats tenien «intencions violentes» i ha recordat que les restriccions de mobilitat imposades al país per combatre la pandèmia prohibeix aquest tipus de manifestacions.