Després dels reportatges sobre violació de drets humans

La Xina bloqueja la BBC per «no complir els requisits de veracitat i imparcialitat»

La decisió arriba després d’anunciar Ofcom que traurà a China Global Television Network la seva llicència al Regne Unit

La Xina bloqueja la BBC per «no complir els requisits de veracitat i imparcialitat»
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les autoritats xineses han bloquejat les emissions al seu país del canal britànic BBC World News per «anar contra els requisits que la informació ha de ser imparcial i verídica», ha informat avui l’Administració Nacional de Ràdio i Televisió mitjançant un comunicat publicat a la seva pàgina web, segons reporta EFE.

«Després d’una investigació –indica el text–, s’ha conclòs que les informacions relatives a la Xina de BBC World News han violat seriosament» les regulacions en vigor relatives a l’emissió i «han violat els requisits que les notícies han de ser verídiques i imparcials».

Així mateix, la institució ha acusat la informació de la BBC de «danyar els interessos nacionals de la Xina i minar la unitat nacional» del país.

D’aquesta manera, ha conclòs l’Administració Nacional de Ràdio i Televisió, la cadena «no compleix les condicions d’emissió de canals estrangers a la Xina, no es permetrà la seva emissió a la Xina i no s’acceptarà la seva sol·licitud de retransmissió per a l’any vinent».

El Regne Unit no ha tardat a protestar amb un comunicat que firma el ministre britànic d’Exteriors, Dominic Raab, que ha considereat «inacceptable» la decisió.

Raab ha denunciat la prohibició com «una restricció inacceptable de la llibertat dels mitjans de comunicació», que danyarà la «reputació de la Xina als ulls del món».

En les últimes setmanes, la premsa estatal xinesa ha dirigit una campanya contra la BBC –i fins i tot els seus periodistes han sigut motiu d’insults i assetjament a les xarxes socials– arran de reportatges que denuncien greus violacions dels drets humans de minories religioses a la regió nord-occidental de Xinjiang.

Pequín nega rotundament aquestes acusacions sobre el que passa a Xinjiang, una regió del nord-oest de la Xina en què la premsa estrangera topa amb restriccions addicionals a l’hora d’informar.

Notícies relacionades

La decisió de les autoritats xineses arriba una setmana després que el regulador de mitjans britànic, Ofcom, anunciés que retirarà al canal anglès de la cadena estatal China Global Television Network (CGTN) la seva llicència per emetre al Regne Unit.

Segons Ofcom, l’empresa titular de la llicència de CGTN «no compleix el requisit legal de tenir control sobre el servei», una funció que el regulador afirma que està en mans d’una entitat controlada en última instància pel Partit Comunista xinès.

Temes:

Xina BBC