Lluita contra la pandèmia

Florida dona prioritat en la vacunació als supervivents de l’Holocaust

Fins ara a Florida s’han vacunat contra la Covid-19 gairebé 1,3 milions de persones de 65 anys cap amunt

Florida dona prioritat en la vacunació als supervivents de l’Holocaust
1
Es llegeix en minuts

Els supervivents de l’Holocaust establerts a Florida (EUA), uns 750 incloent-hi els seus cònjuges, seran els primers a rebre la vacuna contra la Covid-19 com a part d’un programa pilot per immunitzar a domicili persones de la tercera edat. Així ho va anunciar aquest dijous el governador Ron DeSantis en un acte realitzat a Aventura, una ciutat del comtat de Miami-Dade, al Centre Jueu Turnberry, on funcionarà un centre de vacunació amb representació de diferents religions.

Fins ara a Florida s’han vacunat contra la Covid-19 gairebé 1,3 milions de persones de 65 anys cap amunt, el grup que el governador ha designat com a prioritari per a la vacunació en aquest estat, que és el tercer en nombre de casos i el quart en nombre de morts per la pandèmia, segons la Universitat Johns Hopkins.

Els més grans de 65 anys vacunats representen gairebé el 72% del total d’immunitzats a l’estat, on a més s’estan podent vacunar per ara només el personal sanitari que és en primera línia del front, els que atenen els internats en residències d’avis i els malalts de risc.

Dades preocupants

Segons dades del Departament de Salut de Florida, amb els 7.711 nous casos confirmats dels quals s’ha informat avui hi ha hagut a l’estat 1.752.330 contagis des de l’1 de març del 2020, quan oficialment va començar la pandèmia en aquestes terres.

Notícies relacionades

Les morts de residents arriben a les 27.247, amb 228 de comptabilitzades aquest dijous, i a més hi ha hagut 451 defuncions de no residents des del març. La taxa de positivitat per a tots els casos fins ara està en l’11,32%, per sobre del 10,10% de dimecres.

DeSantis ha sigut aquest divendres al domicili de Judy Rodan, de 83 anys, la primera supervivent de l’Holocaust vacunada pel programa pilot creat per la governació de Florida. «Hem treballat amb alguns dels grups de l’Holocaust, grups de record i grups jueus, i hem identificat uns centenars de persones al sud-est de Florida que seran vacunades en els pròxims dies», va dir DeSantis.