Macroprocés judicial

El Suprem confirma la pena de 133 anys de presó per a l’excoronel salvadorenc assassí d’Ignacio Ellacuría

L’alt comandament militar Inocente Montano també és culpable de les morts d’uns altres quatre jesuïtes

El Suprem confirma la pena de 133 anys de presó per a l’excoronel salvadorenc assassí d’Ignacio Ellacuría
1
Es llegeix en minuts

El Tribunal Suprem ha confirmat la sentència que va condemnar a 133 anys i quatre mesos de presó l’excoronel i exviceministre de Seguretat Pública d’El Salvador Inocente Montano com a responsable dels assassinats de cinc jesuïtes espanyols el 1989, entre els quals Ignacio Ellacuría.

Notícies relacionades

Tot just cinc mesos després que l’Audiència Nacional condemnés l’únic dirigent militar jutjat a Espanya per aquests fets, la Sala Penal del Suprem ha ratificat la resolució al desestimar el recurs presentat per la defensa de l’excoronel, que es manté a la presó des del 2017. De 78 anys i amb un delicat estat de salut, Montano va ser condemnat com a responsable de cinc assassinats de caràcter terrorista.

La sentència, que va arribar 32 anys després de la matança, va considerar provat que els assassinats va ser ordits, planejats, acordats i ordenats pels membres de l’Alt Comandament de les Forces Armades, òrgan al qual pertanyia i del qual formava part Montano, «qui va participar en la decisió i juntament amb quatre membres més de l’esmentat alt comandament, va transmetre l’ordre de realitzar les execucions».

Temes:

El Salvador