Es coneixerà a l’octubre

El gendre de Trump, nominat al Nobel de la Pau

  • Jared Kushner, assessor en matèria de seguretat de l’expresident dels EUA, ha sigut proposat per rebre el guardó pel seu paper en els acords entre Israel i diversos estats àrabs del Golf

El gendre de Trump, nominat al Nobel de la Pau
1
Es llegeix en minuts

Jared Kushner, assessor en temes de seguretat i gendre de l’expresident dels EUA, Donald Trump, ha sigut proposat per rebre el premi Nobel de la pau pel seu paper en les negociacions que van desembocar en el restabliment de relacions entre Israel i diversos estats àrabs del golf Pèrsic.

Juntament amb Kushner ha sigut nominat un dels seus socis, Avi Berkowitz, enviat dels EUA a l’Orient Mitjà i un altre dels considerats arquitectes dels coneguts com ‘Acords d’Abraham’, que es van gestar entre l’agost i el desembre de l’any passat i van suposar la normalització de les relacions entre Israel i els Emirats Àrabs, Bahrain, el Sudan i el Marroc.

Notícies relacionades

Kushner, casat amb Ivanka Trump, una de les filles del magnat, ha assenyalat en un comunicat l’«honor» per ser nominat a aquesta distinció, el destinatari de la qual es coneixerà a l’octubre. Els acords s’inscriuen dins de l’estratègia que va desenvolupar Trump a la regió d’aïllar l’Iran, que manté un obert enfrontament amb l’Aràbia Saudita, la gran potència a la zona.

No obstant, s’espera que la nova Administració Biden revisi aquesta estratègia, incloent-hi la venda d’armes a Emirats Àrabs i l’Aràbia Saudita. Així mateix, alguns legisladors nord-americans han mostrat la seva oposició a la concessió que Trump va fer al Marroc de reconèixer la seva sobirania sobre el Sàhara Occidental a canvi d’establir relacions amb Israel.