Comuns, el nou nom del partit polític de les FARC

  • Substitueix així la seva actual nomenclatura, Força Alternativa Revolucionària del Comú, que feia «inevitable» el vincle amb la guerrilla perquè tenia les mateixes sigles

Comuns, el nou nom del partit polític de les FARC
1
Es llegeix en minuts
Abel Gilbert
Abel Gilbert

Corresponsal a Buenos Aires

ver +

El partit polític colombià Força Alternativa Revolucionària del Comú (FARC), sorgit de la desmobilització de la guerrilla, s’ha canviat el nom i ara es dirà Comuns, van informar aquest diumenge els membres d’aquest moviment. 

«Acabem de fer el canvi de nom del nostre partit, d’ara endavant es dirà el partit Comuns», va expressar la senadora Griselda Lobo, coneguda com ‘Sandra Ramírez’, en un vídeo publicat a les seves xarxes socials després de la segona Assemblea Nacional Extraordinària d’aquest moviment després de la desmobilització. 

La congressista va detallar que aquest nom va ser triat en una votació entre tres opcions proposades, que completaven «Unitat Popular del Comú» i «Força del Comú», i amb què busquen desvincular-se de l’antiga guerrilla. 

«A partir d’ara serem el Partit Comuns, un partit per a la construcció de pau i la lluita per la Nova Colòmbia», va expressar Pastor Alape, delegat d’aquest moviment en el Consell Nacional de Reincorporació (CNR), a Twitter. 

L’agost del 2017, nou mesos després de la firma de la pau, l’antiga guerrilla va definir en un congrés que el seu nom polític seria Força Alternativa Revolucionària del Comú, i el seu logotip, una rosa, que evoca els símbols socialdemòcrates. 

No obstant, diferents sectors del país van criticar la decisió de llavors de les FARC de continuar utilitzant aquesta sigla després de deixar les armes, perquè era inevitable el vincle amb la guerrilla, una cosa que avui reconeixen els propis dirigents. 

En aquest sentit, el president del partit, Rodrigo Londoño, conegut en la seva època de guerriller com ‘Timochenko’, va proposar als militants de la FARC canviar el nom del partit i els va demanar que proposessin altres noms en l’assemblea. 

Notícies relacionades

«La pràctica, la realitat, va demostrar que no va ser el més encertat (mantenir el nom FARC). Espero que en aquesta segona assemblea extraordinària del partit, per la vida, per la pau amb justícia social, la militància debati aquest tema i canviem el nom del partit», va afegir Londoño el 20 de gener. 

Aquest partit ha realitzat des de divendres i fins avui una assemblea extraordinària en la qual els temes que s’han debatut han sigut el canvi de nom, logo i representant legal; el nou programa del moviment, i les eleccions del 2022.

Temes:

FARC Colòmbia