Macron i Biden veuen una «gran convergència» d’idees en la seva primera entrevista

Els presidents comparteixen, a més, la voluntat d’«actuar junts per la pau i l’estabilitat» a l’Orient Mitjà

undefined56053153 paris  france   01 12 2020   french president emmanuel macro201202173157

undefined56053153 paris france 01 12 2020 french president emmanuel macro201202173157 / BENOIT TESSIER POOL

1
Es llegeix en minuts

El president francès, Emmanuel Macron, s’ha entrevistat aquest diumenge per telèfon amb el president dels Estats Units, Joe Biden, en una primera conversa des de la investidura del nord-americà aquest dijous, i han constatat una «gran convergència» de punts de vista en els desafiaments multilaterals.

«Els dos presidents han tingut una conversa de feina amistosa i profunda en la qual han constatat una gran convergència de perspectives en els desafiaments multilaterals com les qüestions de crisi i seguretat internacional», ha informat l’Elisi en un comunicat.

Tots dos han ressaltat la determinació comuna d’actuar en el marc de l’Organització Mundial de la Salut, sobretot en el recolzament als països més fràgils davant la pandèmia, i s’han mostrat d’acord que la tornada dels EUA a l’Acord de París «obri una nova etapa d’acció» per a la comunitat internacional en el pla climàtic.

Pau i estabilitat

Macron i Biden comparteixen, a més, la voluntat d’«actuar junts per la pau i l’estabilitat» a l’Orient Mitjà, en particular en la qüestió nuclear iraniana i en la situació al Líban.

Notícies relacionades

«Els dos presidents han acordat mantenir un contacte molt estret en les pròximes setmanes sobre aquestes qüestions i el conjunt de l’agenda comuna», afegeix la nota de l’Elisi.

Macron ha aprofitat la trucada per felicitar Biden per la seva investidura el 20 de gener passat, i ha recordat l’amistat històrica dels dos països, que es remunta a la independència dels Estats Units, «basada en la llibertat i la democràcia».