El Regne Unit estudia el tancament de les seves fronteres i la quarantena per a viatgers internacionals

  • El ministeri de l’Interior va arribar a estudiar l’ús de polseres electròniques per controlar el compliment de la quarantena

  • El Govern estudia aprovar una ajuda de 560 euros perquè els positius es quedin a casa

zentauroepp55980613 file photo  britain s prime minister boris johnson looks on 201125152721

zentauroepp55980613 file photo britain s prime minister boris johnson looks on 201125152721 / POOL

1
Es llegeix en minuts
Begoña Arce
Begoña Arce

Periodista

ver +

El Regne Unit contempla el tancament de les fronteres per frenar l’entrada de noves sowues de coronavirus, del Brasil i Sud-àfrica, principalment, mentre estudia mesures draconianes per obligar els passatgers internacionals a complir la quarantena, com l’internament en hotels sota vigilància. D’acord amb un document del ministeri de l’Interior filtrat pel diari ‘The Guardian’, es va arribar a considerar l’ús d’una polsera electrònica per controlar els moviments dels que arriben al Regne Unit. Aquesta opció va ser descartada per motius legals i pel perill de saturació del mateix sistema de seguiment.

El ministre de Medi Ambient, Georges Eustice, va reconèixer divendres que el tancament de les entrades al país s’està sospesant. «Sempre revisem constantment aquests assumptes. En aquest moment preocupa el nombre de variants mutants», va declarar a Sky News. L’assumpte podria ser discutit en el Consell de Ministres aquest divendres. Boris Johnson té previst comparèixer a la tarda en la conferència de premsa diària sobre la marxa del coronavirus.

En negociacions amb grups hotelers

Notícies relacionades

Les autoritats britàniques estarien ja en converses amb el grup Marriott i el de Holiday Inn, per utilitzar els seus hotels als aeroports i acomodar allà durant la quarantena els viatgers que arribin de l’estranger. La factura per als clients forçosos pot ser de milers de lliures. L’objectiu és mantenir-los agrupats i vigilats als hotels, com ja s’ha fet a Austràlia i Nova Zelanda. Una altra possibilitat que s’estudia és obligar a l’arribada a baixar una aplicació que controlaria els moviments durant la quarantena, sistema utilitzat aPolònia.

L’aïllament és també un problema econòmic. Alguns estudis han mostrat que no tots els ciutadans que donen positiu compleixen l’ordre de quedar-se a casa, perquè no poden permetre’s perdre deu dies de salari. El govern estudia la possibilitat d’atorgar una ajuda de 500 lliures (560 euros) a tots els contagiats per compensar les pèrdues salarials.