Accident

Mor un dels miners atrapats després d’una explosió a la Xina

La víctima va rebre un cop al cap durant l’accident, va entrar en coma i finalment ha mort

Mor un dels miners atrapats després d’una explosió a la Xina
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un dels treballadors atrapats des del dia 10 després d’una explosió en una mina d’or en construcció a l’est de la Xina va morir dimecres a la nit, van informar els mitjans locals i reporta EFE.

Segons ha indicat avui l’agència estatal Xinhua, un dels miners va rebre un cop al cap durant l’explosió i va entrar en coma, i després va deixar de mostrar signes vitals.

Mentrestant, continuen les operacions de rescat per salvar els 21 miners encara atrapats.

L’estat físic de vuit treballadors és bo, segons van explicar ells mateixos a través d’un telèfon desplegat a través d’un dels conductes excavats pels equips de rescat. No obstant, dos més manifesten lleugers malestars.

Els equips de rescat han perforat diversos canals per també enviar-los líquids amb nutrients, farinetes de mill, termòmetres i mantes.

Els miners van demanar que se’ls enviés un telèfon de recanvi a causa que l’aigua que s’acumula a la mina està provocant fallades a l’hora d’establir contacte, una cosa que es farà diverses vegades al dia per mirar d’alleujar la seva ansietat.

Les autoritats continuen estudiant com mirar de portar a terme el rescat, una tasca de gran dificultat a causa que en algunes zones se superposen conductes de ventilació, tuberies de drenatge i cables elèctrics.

La Comissió Nacional de Sanitat va enviar un equip d’experts a la zona de Qixia, on es troba la mina, per ajudar en diferents camps de cures mèdiques –cures intensives, neurocirurgia, nutrició o enverinaments– i psicològiques.

Notícies relacionades

La dificultat de les tasques de rescat també es deu que els encarregats de la mina no van informar les autoritats fins 30 hores després de produir-se, una cosa que ha suposat la detenció de diverses persones, la destitució dels dos màxims responsables polítics de la zona i l’obertura d’una investigació oficial.

Les explotacions mineres xineses, especialment les de carbó –principal font d’energia del país–, registren una alta sinistralitat, tot i que en els últims anys el nombre d’accidents mortals s’ha reduït significativament.

Temes:

Xina