Final d’etapa als EUA

El missatge de comiat de Melania Trump: «La violència no és mai la solució»

«Cal centrar-se en el que ens uneix i escollir sempre l’amor sobre l’odi», diu en una crida a la reconciliació

2
Es llegeix en minuts

Poques hores abans de la seva sortida de la Casa Blanca, la primera dama dels Estats Units, Melania Trump, ha difós un vídeo de comiat en què crida a la reconciliació nacional i remarca que «la violència no és mai la solució», unes paraules significatives després de l’assalt al Capitoli per part de seguidors de Donald Trump. «Sigueu apassionats en tot el que feu. Però sempre recordeu que la violència no és mai la solució, i no estarà mai justificada», remarca.

En un missatge de sis minuts, en el qual amb prou feines fa una referència al seu marit, Melania Trump apel·la a la bondat del poble nord-americà, a qui demana que es comporti com «una família nacional» davant els pròxims desafiaments que encara el país. «Cal centrar-se en el que ens uneix per elevar-nos per sobre del que ens divideix. Elegir sempre l’amor sobre l’odi, la pau sobre la violència i els altres abans que un mateix», expressa, en un discurs en el qual emfatitza «l’honor» que ha suposat per a ella ostentar el càrrec de primera dama.

«Junts, com una família nacional, podem continuar sent la llum de l’esperança per a les generacions futures i continuar el llegat dels Estats Units d’elevar la nostra nació a més altures, a través del nostre esperit de valentia, bondat i fe», diu.

La primera dama, que qualifica com a «inoblidables» els quatre anys a la Casa Blanca, demana als nord-americans que «siguin apassionats en tot el que facin», però que no s’emparin en la violència. «Recordeu sempre que la violència no és mai la resposta i no estarà mai justificada», ha recalcat.

Homenatge a les víctimes de la Covid-19

En les seves últimes paraules com a primera dama, també ha volgut homenatjar els treballadors sanitaris que combaten la pandèmia del coronavirus, així com els morts a causa de la malaltia, mentre que ha agraït les mostres de solidaritat del poble nord-americà durant la crisi sanitària.

Notícies relacionades

«Plorem per les famílies que han perdut un ésser estimat a causa de la pandèmia. Cada vida és preciosa, i demano a tots els nord-americans que tinguin precaució i sentit comú per protegir les persones vulnerables, ja que ara s’estan administrant milions de vacunes», commina.

No acompanyarà Jill Biden

Tot i que també demana en el seu comiat als nord-americans que «aprofitin totes les oportunitats per mostrar consideració cap a les altres persones», Melania Trump ha optat, no obstant, per no acompanyar la seva successora, Jill Biden, al tradicional passeig per la Casa Blanca, que s’ha repetit en cada canvi de mandat des del 1950 malgrat les tensions polítiques de cada moment.