Després d’una setmana

Israel permet saltar-se el confinament al rebre la segona vacuna

A més, no hauran de guardar quarantena tot i que tinguin contacte directe de risc amb una persona contagiada

Israel permet saltar-se el confinament al rebre la segona vacuna
1
Es llegeix en minuts

El màxim responsable de la resposta al coronavirus a Israel, Nachman Ash, ha anunciat aquest diumenge que els que hagin rebut la segona dosi de la vacuna hauran d’esperar una setmana després de la injecció i després podran saltar-se el confinament.

A més, no hauran de guardar quarantena tot i que tinguin contacte directe de risc amb una persona contagiada. Per a això, el Govern israelià ha preparat una base de dades amb totes les persones que s’hagin vacunat i que rebran un certificat, un Passaport Verd, amb el qual tindran més llibertat de moviments.

Aquest diumenge s’ha informat de llargues cues als centres de vacunació, ja que des d’aquesta jornada estan habilitats per vacunar-se els majors de 45 anys. L’objectiu és aconseguir 200.000 vacunacions diàries en el termini d’una setmana, segons ha indicat Ash, citat pel diari israelià ‘Yedioth Aharonoth’.

No obstant, ha advertit de la tensió a què és sotmès el sistema sanitari, amb 1.200 pacients greus, dels quals 270 estan connectats a respiradors. L’ocupació en planta està al 85%.

Notícies relacionades

«Hem assolit un rècord de casos greus i mentre les xifres segueixin així d’elevades no podem donar per acabat el confinament, i fins i tot haurem de prorrogar-lo una setmana més», ha apuntat. «Espero que amb una setmana més sigui suficient i que es puguin prendre decisions importants. Estem en una batalla que costa vides i patiment», ha argumentat.

Fins dijous s’havien vacunat gairebé dos milions dels 9,5 milions d’israelians, més del 25%, la taxa de vacunació més alta de tot el món amb molta diferència. Els Emirats Àrabs Units estan al 17%; Bahrain, al 6%, el Regne Unit, al 5,4%, i els Estats Units, al 3,7%.