Reforç de la seguretat

Tensió per més armes en els vols a Washington

  • Set aerolínies comercials en prohibeixen la facturació després que se’n detecti un increment

  • Facebook veta temporalment publicitat d’accessoris d’armes i equipament militar

Tensió per més armes en els vols a Washington
1
Es llegeix en minuts
Idoya Noain
Idoya Noain

Corresponsal als EUA

Ubicada/t a EUA

ver +

La por també vola. Almenys set aerolínies comercials dels Estats Units han anunciat en les últimes hores un veto temporal a la facturació d’armes de foc en els seus vols amb destí a diversos aeroports de l’àrea de Washington DC, precisament just després que el Departament de Justícia emetés un butlletí alertant que les aerolínies havien detectat un increment en aquesta facturació.

Notícies relacionades

L’Agència de Seguretat en el Transport ha intensificat a més els controls de noms previs als embarcaments i s’ha reforçat també l’ús de gossos especialitzats en la detecció d’explosius i la presència d’US marshals dins dels vols.

Aquest dissabte, mentrestant, Facebook ha informat que prohibeix temporalment als EUA i fins que passi la presa de possessió de Biden els anuncis que promouen la venda d’accessoris d’armes i equipament militar. Aquests anuncis havien estat apareixent al costat de contingut que promovia desinformació sobre les eleccions i notícies sobre l’assalt al Capitoli malgrat les mostres internes de preocupació d’empleats de la xarxa social.