A l’illa de Cèlebes

Almenys 34 morts en un terratrèmol a Indonèsia que amenaça tsunami

La tremolor, de 6,2 graus, ha causat més de 600 ferits i ha esfondrat diversos edificis, entre els quals un hospital

Almenys 34 morts en un terratrèmol a Indonèsia que amenaça tsunami
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Almenys 34 persones han mort i més de 600 han resultat ferides aquest divendres a l’illa de Cèlebes o Sulawesi (Indonèsia) després d’un terratrèmol de magnitud 6,2 que ha provocat també una alerta per tsunami. El sisme ha obligat a evacuar més de 2.000 persones després que s’esfondressin diversos edificis, entre els quals l’Hospital Mitra Manakarra.

Ali Rahman, cap de l’agència local de gestió de catàstrofes, ha assenyalat que només a la capital provincial, Mamuju, hi ha almenys 26 morts. «Aquest nombre pot augmentar tot i que esperem que no... Molts dels morts estan atrapats sota la runa», ha apuntat.

Per la seva banda, l’agència nacional per a la gestió de catàstrofes ha informat que almenys vuit persones han perdut la vida en una zona al sud de Mamuju, una ciutat de 110.000 habitants.

L’emissora estatal Radio Republik Indonesia informava que sota les ruïnes de l’hospital han quedat atrapats pacients i personal sanitari. Entre els edificis malmesos, a més de vivendes, hi ha les oficines del governador provincial.

Notícies relacionades

El terratrèmol s’ha produït divendres a la matinada, a les 01.28, hora local, i l’epicentre s’ha situat a sis quilòmetres del districte de Majene, a una profunditat de 10 quilòmetres, segons l’Agència Meteorològica, Climatològica i Geofísica (BMKG, per les seves sigles en anglès) d’Indonèsia.

La tremolor també ha provocat esllavissaments de terra en almenys tres zones entre Majene i Mamuju, segons les dades ofertes per l’agència.