Coronavirus

Els rebrots del nord-est de la Xina situen els nous casos al nivells del març

El 14 de gener es va anunciar la primera mort per Covid en territori xinès en vuit mesos

Els rebrots del nord-est de la Xina situen els nous casos al nivells del març
2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els rebrots del coronavirus SARS-CoV-2 al nord-est de la Xina, a les províncies de Hebei i Heilongjiang, van situar l’última xifra de nous contagis en 144, en nivells no registrats al país asiàtic des de principis de març, segons informa EFE.

A l’informe del 2 de març, la Comissió va informar de 202 nous casos (i 42 morts), la que havia sigut la xifra diària de noves infeccions més alta fins avui. Al publicat aquest divendres no hi ha hagut cap defunció, però sí 135 contagis locals d’els 144 casos totals. D’aquests 135, 90 s’han diagnosticat a Hebei, que compta amb diverses ciutats segellades i milions d’habitants en quarantena.

La província de Heilongjiang, fronterera amb Rússia, ha registrat 43 contagis locals més, la mateixa xifra que el dia anterior, mentre que també s’han detectat casos aïllats a les províncies de Guangxi (sud, 1) i Shaanxi (centre, 1).

Els positius detectats en viatgers procedents de l’exterior, coneguts com casos «importats», n’han sigut 9: a Xangai (est, 2) i a les províncies de Canton (sud-est, 3), Jiangsu (est, 1), Zhejiang (est, 1), Sichuan (centre, 1) i Shaanxi (centre 1).

A més, les autoritats sanitàries també han informat avui de la detecció de 66 infeccions asimptomàtiques (11 de les quals, procedents de l’exterior), tot i que Pequín no les inclou com a casos confirmats llevat que manifestin símptomes. El total d’aquest tipus d’infeccions en observació és de 618, de les quals 245 són «importades».

Així mateix, la Comissió Nacional de Sanitat ha detallat que, fins a la passada mitjanit local (16.00 GMT de dijous), es va donar l’alta a 28 pacients després de superar amb èxit la Covid-19, i tres van entrar en estat de gravetat. D’aquesta manera, el nombre total de contagiats actius a la Xina continental se situa en 1.001, 26 dels quals estan en estat greu.

La institució ha assenyalat que, des de l’inici de la pandèmia, s’han infectat 87.988 persones al país, 82.352 de les quals s’han curat guarir i 4.635 han mort.

La font va anunciar l’última mort el 14 de gener, després de gairebé vuit mesos, des del 17 de maig, sense cap nova mort per la Covid a la Xina continental, segons les estadístiques oficials.

Notícies relacionades

Fins ara s’ha fet seguiment mèdic a 933.875 contactes pròxims amb infectats, dels quals 31.912 continuen en observació.

Mentrestant, a la ciutat semiautònoma de Hong Kong –immersa en una quarta onada de contagis des de fa mesos–, les autoritats van anunciar 29 nous casos, amb la qual cosa el total d’infectats se situa en 9.415 des de l’inici de la pandèmia, dels quals 161 van morir.

Temes:

Xina Coronavirus