Violència

Almenys 46 civils morts en un atac terrorista al Congo

Les autoritats atribueixen l’agressió a una milícia relacionada amb Daesh

Almenys 46 civils morts en un atac terrorista al Congo
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Almenys 46 persones han mort aquest dijous a la República Democràtica del Congo en un atac terrorista a la província d’Ituri, al nord-est del país, que les autoritats locals atribueixen a les Forces Democràtiques Aliades (ADF, per les seves sigles en anglès), segons informa Europa Press.

«Des del matí de dijous ens han alertat d’un atac de les ADF en el grup Abombi, en la direcció de Walese Vonkutu. Desafortunadament, van matar diversos pigmeus», ha detallat el ministre de l’Interior provincial d’Ituri, Adio Gidi, segons declaracions recollides pel portal de notícies ‘Actualité.CD’.

En la informació preliminar oferta per Gidi, almenys 46 persones han perdut la vida, tot i que ha remarcat que és possible que el nombre de víctimes augmenti, i que «els atacants són elements de l’ADF Nalu».

Després de l’atac també hi va haver ferits i supervivents, tot i que es portarà a terme una missió per determinar el nombre final de morts, ha ultimat el funcionari.

Notícies relacionades

La milícia de les ADF, que manté suposats llaços amb el grup gihadista Estat Islàmic, actua a la RDC des de la dècada dels noranta i, malgrat les reiterades ofensives que s’hi llancen en contra, continua generant violència a la zona. Així, està considerat un dels grups armats més perillosos dels que operen al país africà.

Des de l’any passat, els atacs atribuïts a aquesta milícia s’han intensificat a la província d’Ituri, específicament als territoris d’Irumu i Mambasa.